Verdiende zege v.v. Sliedrecht in thuiswedstrijd tegen RODA’46

SLIEDRECHT – Na een paar matige partijen heeft Sliedrecht zaterdag 30 oktober in de thuiswedstrijd tegen RODA’46 uit Leusden, laten zien weer op de goede weg te zijn. Ondanks het gemis van enkele vaste krachten boekte het team van Van der Steen een dik verdiende 2-0 overwinning.

Hier neemt Niels Nieuwesteeg het doel van RODA’46 onder vuur. Niet alleen de overwinning, maar ook het vertoonde spel, waar de passie weer leek terug te zijn, gaf reden tot optimisme.  (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Al na twee minuten kreeg Luciano van Harlingen een kans om te scoren, maar moest te snel schieten en zijn inzet ging over het doel. Dit was al direct de aanzet voor het team om de tegenstander direct vast te zetten en na een kwartiertje spelen wist Marciano Simonis uit een vrije trap het hoofd van aanvoerder Bas van Stokkom te vinden die raak kopte (1-0).

Onder druk
Sliedrecht hield de tegenstander onder druk en wist een aantal mogelijkheden te creëren om de score op te voeren, maar de juiste precisie van de schoten van o.a. Niels Nieuwesteeg en Marciano Simonis ontbrak. In verdedigend opzicht had Sliedrecht het niet moeilijk. De RODA’46 voorwaartsen konden keeper Donatz en zijn verdediging niet in problemen brengen. Al met al een aardige eerste helft die verdiend met een (te) kleine voorspong werd afgesloten.

Controle over wedstrijd
In de tweede helft bepaalde Sliedrecht opnieuw het tempo en hield de controle over de wedstrijd. Na ruim vijf minuten was goaltjesdief Justin Beemsterboer er als de kippen bij toen de RODA’46 verdediging even haperde en tekende hij de 2-0 aan. De gasten moesten nu wel komen en gingen met een extra man in de aanval spelen. Veel maakte dit niet uit, want Sliedrecht kwam er steeds snel uit en dan moest RODA’46 weer terug.

Passie en inzet
Na wat spelerswissels kwam tien minuten voor het einde van de prima leidende scheidsrechter Takacs de eerste echte kans voor RODA’46, maar het harde schot van invaller Omar Touhami ging voorlangs het doel. Een verdiende overwinning met momenten van goed voetbal en vooral veel passie en inzet. Zaterdag 6 november 2021 speelt Sliedrecht een uitwedstrijd tegen Nivo Sparta, aanvang 14.30 uur.