Vele handen maken licht werk tijdens NLdoet

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – De grootste vrijwilligersactie van Nederland – NLdoet – was vrijdag 15 maart 2019 op verschillende locaties in Sliedrecht actief. Wethouder Ben van der Plas (PvdA) stak samen met een aantal medewerkers van chemiebedrijf DuPont uit Dordrecht de handen uit de mouwen om op ASVZ locatie Merwebolder de buitenspeelplaats aan Aak 4 te upgraden en zomerklaar te maken.  

Wethouder Ben van der Plas en twee DuPont-medewerkers zijn bezig om aan de schutting een speelse waterglijbaan te monteren. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het deksel van de zandbak werd voorzien van niet-waterdoorlatende folie, zodat het zand droog kan blijven. Ook werden diverse zakken schoon zand toegevoegd.

Tekst gaat verder onder tweet.

Motoriek
Van houten pallets is een soort speeltafel met plastic teiltjes gemaakt. Met een in stukken gezaagde smalle dakgoot is aan de schutting een soort waterglijbaan gemonteerd. Met deksels van pannen, toeters, bellen en voorraadbussen is een speeltafel gemaakt. Allemaal attributen die de kinderen nieuwsgierig maken en goed zijn voor de motoriek. Het buitenplein is onkruidvrij gemaakt, diverse potten zijn opgevuld met frisse lenteviolen. Diverse ouders van de kinderen waren ook behulpzaam om de speelplaats weer een fraai aanzien te geven.

Belofte wethouder
Kort voor lunchtijd kwamen de wethouders Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) en Ton Spek (CDA) even een kijkje nemen en als blijk van waardering hadden zij gebak meegebracht. Zij maakten een rondje langs de NLdoet-klussen, die bij gemeente Sliedrecht bekend waren. Voor alle klussers was door het personeel van ASVZ een lunch samengesteld. Spek en Visser-Schlieker hadden geen tijd om mee te eten, maar Spek zegde wel toe om in de loop van het jaar voor de kinderen en personeel van Aak 4 een keer eigen gesneden friet te komen bakken. 

1 gedachte over “Vele handen maken licht werk tijdens NLdoet”

  1. Heel goed dat dit gedaan wordt door DuPont / Chemours.
    Mooi initiatief, dit charme offensief.
    Alles onkruidvrij, maar hoe is ’t eigenlijk met het bodemmileu gesteld?
    Is ’t nu schoon de vervuilde grond?
    En kunnen we weer aardbeienplantjes kweken en groenten?
    Kunnen we dat ook allemaal weer veilig eten?
    En het water in de rivier is dat ook weer schoon?
    Kunnen we er weer veilig gebruik van maken bij Baanhoek?
    Dat zou schitterend nieuws zijn!
    In een ideale wereld.
    Fijne, doe dag!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld