Veel respons op onderzoek Crayensteijn

SLIEDRECHT – De lokale partij PRO Sliedrecht zegt dat het onderzoek op de Craijensteijn onder bewoners hen veel reacties hebben opgeleverd. Aanleiding voor de gesprekken zijn de plannen voor de bouw van de nieuwe sporthal aan de Benedenveer en de verkeerstoename. Uiterlijk begin september zegt PRO Sliedrecht de informatie naar de bewoners terug te koppelen.

Een verkeerskundige en de afdeling milieu van de gemeente Sliedrecht buigen zich over de uitkomsten. (Foto via PRO Sliedrecht)

Eind april / begin mei dit jaar spraken politici van PRO Sliedrecht met bewoners aan de Craijensteijn tussen het station Baanhoek en de kruising Deltalaan / Craijensteijn aangebeld. “Van de 69 adressen waar open werd gegaan, hebben we in totaal 65 reacties verzameld en ook via de website reageerde nog 9 personen”, aldus de partij in hun nieuwsbrief. De gesprekken hebben volgens PRO Sliedrecht een groot aantal knelpunten, ideeën en onderwerpen opgeleverd.

Tuin
Fijnstof, verkeershinder (geluid en snelheid) en de kans dat vrachtverkeer officieel deze weg mag gaan gebruiken om Sliedrecht verder in te gaan waren daarbij leidend tijdens de gesprekken. Bewoners klaagden onder meer dat ze niet meer in de tuin kunnen zitten. Stank en verkeersdrukte zijn genoemd. “Als aan de overkant een sporthal wordt gebouwd en later bedrijven en woningen is er helemaal geen rustmoment meer en wanneer ook vrachtwagens over de Craijensteijn mogen rijden, wat overigens al regelmatig gebeurt, kan je elkaar in de tuin niet eens meer verstaan”, vertelden ze eerder aan onze voorganger website Sliedrecht Vandaag.

 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld