Project ZomerOndernemer van start

SLIEDRECHT / REGIO – Het project ZomerOndernemer gaat deze week van start in de regio Drechtsteden. Maximaal dertig jongeren tussen de 15 en 22 jaar konden zich kosteloos inschrijven voor een uniek project binnen de Drechtsteden. Jongeren vanuit de studierichtingen VMBO tot WO.

De deelnemers aan ZomerOndernemer krijgen 14, 15 en 16 juli 2015 trainingen en workshops om zo kennis en ervaring op te doen die hen helpen met het ondernemerschap.

De jongeren maken kennis met belastingen, klanten werven en netwerken en krijgen een intensieve coaching en begeleiding. Het project kent later deze maand, begin volgende maand terugkommiddagen bij ondernemers uit de regio en tot slot een afsluitingsbijeenkomst / Kick-out, waarop zij hun bedrijf, product kunnen presenteren aan ondernemers uit de regio, familie en vrienden. Het project ZomerOndernemer is reeds enige jaren landelijk succesvol in Flevoland, Midden-Holland en Zwolle.

Ondersteuning
Het project wordt regionaal gedragen door een initiatiefcomité bestaande uit Peter Vrancken – Da Vinci College, André Boer – Krohne/bestuur WD, Marco de Lange – gemeente Dordrecht/ Arbeidsmarktbeleid, Gerrit Alblas – Fermlogic en Martin Boevée, coördinator – oud- bestuurder gemeente Sliedrecht. RABO Drechtsteden/Merwestroom en Teun Muller, voorzitter Werkgevers Drechtsteden en de Regio Drechtsteden en het bedrijfsleven ondersteunen het project ZomerOndernemer Drechtsteden.

Het project start en eindigt bij de Duurzaamheidsfabriek Drechtsteden. Deze organisatie heeft tevens een prijs gewonnen tijdens de Nederlandse finale van de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering 2015.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld