Japans restaurant Oishi Fusion

Veel interesse voor inloopbijeenkomst rotonde Thorbeckelaan

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Dinsdag 14 mei 2019 aan het eind van de middag organiseerde gemeente Sliedrecht een inloopbijeenkomst over de aanleg van de nieuwe rotonde aan de Thorbeckelaan. De bijeenkomst vond plaats bij Alblasserwaard Makelaars & Taxateurs, direct gelegen aan de nieuw te realiseren rotonde.
 
Ook buiten ging de uitleg verder. Bewoners uit de buurt en andere belangstellenden lieten zich informeren door vertegenwoordigers van Kuipers Infra en wegenbouwer Versluys. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
 
Belangrijke verkeersader
Medewerkers van Kuipers Infra en wegenbouwbedrijf Versluys waren aanwezig om uitleg te geven over dit nieuwe belangrijke project voor Sliedrecht. Op staande displays werden situatietekeningen getoond. Door veel verkeersdrukte en onveilige verkeerssituaties is het plan ontstaan om deze belangrijke verkeersader om te bouwen tot een rotonde. Deze wordt gerealiseerd op de kruising van de doorgaande weg Thorbeckelaan, waarop de Simon Stevinstraat aan de zuidzijde aansluit en de Savornin Lohmanlaan aan de noordzijde. De werkzaamheden starten maandag 20 mei 2019 en duren volgens planning tot omstreeks 23 augustus 2019, ongeveer drie maanden. De Thorbeckelaan blijft tijdens de werkzaamheden van beide zijden ‘berijdbaar’. Dit wordt met verkeerslichten in goede banen geleid.
 
Geluidscontour
Naast veel lof voor het project waren er hier en daar ook aanmerkingen. In het rijtje winkels/woningen van Thorbeckelaan 1 (Alblasserwaard Makelaars & Taxateurs) tot 21 (Relies Computers) wordt gevreesd voor toenemend verkeerslawaai door optrekkend auto- en vrachtverkeer. Bij de panden met de huisnummers 1 tot en met 7 – die binnen de zogenaamde ‘geluidscontour’ vallen – wordt kostenloos aanvullende geluidsisolatie toegepast. Bij de hogere huisnummers tot en met 21 wordt dit niét toegepast, en daar wringt de schoen. Diverse bewoners en winkeliers van dit rijtje – waaronder Bakkerij Vlot en De Vos Lezen & Wonen – maakten dit tijdens de inloop nogmaals duidelijk.  
 
Tekst gaat verder onder tweet.

BouwApp
Om op de hoogte te blijven van de voortgang, updates en foto’s, kan via de App Store of Play Store ‘de BouwApp’ worden gedownload. Hier kan het project ‘Rotonde Thorbeckelaan Sliedrecht’ worden geselecteerd. Vervolgens kan gekozen worden voor ‘toevoegen aan favorieten’. Via de app kunnen ook vragen of opmerkingen worden verstuurd. Omgevingsmanager Rieke van Wijngaarden is eventueel bereikbaar via 06 – 13 00 78 28. Versluys & Zoon B.V. van de Versluys Groep, gevestigd in Bodegraven, verzorgt alle asfalteringswerkzaamheden. Alle werkzaamheden ‘onder de grond’, het aanbrengen van banden en trottoirs, worden uitgevoerd door Kuipers Infra, die deze werkzaamheden al langer uitvoert tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Staatsliedenbuurt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld