Van Tilborg stopt als burgerraadslid VVD

SLIEDRECHT – Het burgerraadslid Ferdy van Tilborg (VVD) stopt met zijn werkzaamheden in de gemeenteraad van Sliedrecht. Dinsdagavond 8 december 2015 nam de raad afscheid van hem. 

Van Tilborg gaat verhuizen naar Leiden. Hij studeert rechten en loopt stage bij de fractie van de Eerste Kamer van de VVD. Voorlopig is die stage tot en met mei 2016, maar deze kan worden verlengd. Woensdag vertrekt hij al naar Leiden en verlaat hij als inwoner. Sinds de verkiezingen van 2014 was hij actief als burgerraadslid van de VVD Afd. Sliedrecht. 

Intelligent
Volgens burgemeester was dit afscheid het ‘enige trieste onderwerp van de avond’. Van Hemmen: “Op 8 april 2014 is hij benoemd tot burgerraadslid. De wet dwingt je nu afscheid te nemen, want je gaat verhuizen. ik durf wel te stellen dat we je intelligente en constructieve manier van meepraten, gaan missen.” Hij kreeg een raadspen van de gemeente Sliedrecht samen met een bos bloemen.

Regio te klein
Ook fractievoorzitte van de VVD Alexander Kieft sprak Van Tilborg toe. “Voor de laatste keer op het oude nest. In de zomer van 2013 stelde jij je kandidaat voor de verkiezingen. Je was toen 19 jaar. Je werd na de verkiezingen als burgerraadslid lid van de raad. Wij zagen echter al snel dat de regio te klein begon te worden. Onlangs nam je het moedige en definitieve besluit om naar Leiden te verkassen.” Kieft gaf hem veel complimenten voor zijn werkwijze. De fractie neemt later op gepaste wijze afscheid.

Leerschool
Ferdy van Tilborg bedankte voor de vriendelijke woorden. “Ik vind het best wel jammer dat ik hier wegga. Op het lyceum in Gorinchem ben ik in de politiek geïnteresseerd geraakt. Het is hier echt mijn leerschool geweest. Als een start van iets heel moois. Het was altijd in deze raad heel goed en fijn om je punt te verdedigen. Jullie zijn welkom in Den Haag en Leiden. Tot snel!” De opvolger van Van Tilborg is nog niet bekend(gemaakt).

Plaats een reactie

*=Verplicht veld