Kerk Middeldiepstraat komt met eigen Top2000

SLIEDRECHT – De Top2000 als thema van een kerkdienst. Zondag 27 december 2015 begint deze themadienst om 17.00 uur in de Gereformeerde Kerk aan de Middeldiepstraat / hoek Oranjestraat.

De Top2000 is afgeleid van de Top2000 van NPO Radio 2, die jaarlijks wordt georganiseerd. Predikant Joost Schelling leidt de bijzondere dienst. 

Er is volgens Schelling zoveel (pop)muziek die je kan raken en ontroeren. “Juist in de de roerige tijd waarin we leven, kunnen popliedjes drager worden van een collectief gevoel. Maar popmuziek kan ook de drager zijn van jouw emoties (bang, blij, boos, verdrietig). Nummers uit de Top2000 waar je mee begraven wil worden, of die je zou willen draaien bij je huwelijk, doop, of zomaar omdat het je kippenvel bezorgt. kunnen symbool staan voor de seizoenen van het jaar, seizoenen van het leven. Soms trekken al deze stemmingen binnen 24 uur aan je voorbij. Of om het woorden van Crowded House te zeggen ‘Four seasons in one day’, zegt Schelling. 

Teksten
De kerkdienst wordt gevuld met de mooie en sprekende nummers uit de Top2000. Schelling: “We doen dat met bijna alleen maar live muziek van de band Acoustic D-votion. Laat je verrassen door hun prachtige gitaarspel en mooie zangstemmen en kom met ons meevieren dat in de seizoenen van het leven er méér is dat ons draagt en hoop geeft om het nieuwe jaar aan te vangen.” Schelling spreekt tussen de muziek door verbindende teksten uit.

Stemmen kan nog t/m maandag 14 december 2015 via de website. Tijdens de dienst klinkt sowieso de top 3.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld