Bewoners in Sliedrecht-West balen van heiwerk

SLIEDRECHT – Een aantal bewoners in en nabij de woonwijk Baanhoek-West zit nu al enkele maanden dag in dag uit in het geluid van heiwerkzaamheden. Met name mensen die onregelmatige diensten draaien en daarom overdag een uiltje willen knappen, balen van de heigeluiden. 

Hier wordt de laatste paal van de brede school geslagen in Baanhoek-West. (Archieffoto SGP-ChristenUnie, afd. Sliedrecht)

Elke dag wordt in de nieuwe wijk gewerkt en de palen gaan de grond in voor weer een reeks nieuwe huizen. Het gaat om honderden palen, die de veenbodem worden in geslagen. Om 07.15 uur begint het al, zo bericht een bewoner van de Prickwaert dinsdag 8 december 2015. “Nu is het al 2 maanden zo dat van maandag tot vrijdag geheid wordt. Ik werk avond- en nachtdiensten, dus mijn rust en slaappatroon van overdag wordt aardig verstoord.”

Reactie
De gemeente Sliedrecht is dinsdagmiddag, toen weer heigeluiden klonken, om een reactie gevraagd. “Er is inderdaad een piek in heiwerkzaamheden, maar de meeste lopen af of zijn al afgelopen”, zegt woordvoerder Kristel Witvliet van de gemeente Sliedrecht. 

5 gedachten over “Bewoners in Sliedrecht-West balen van heiwerk”

 1. Ze kunnen ook geluidsarm betonnen heipalen heien.
  Er komt dan een extra geluidsdemping om het heiblok of een geluidsarm blok, en de onderzijde van het heiblok is 50cm langer.
  Dit kan 50% schelen met het geluid.
  Deze vorm van heien is iets duurder, maar de gemeente vindt dat niet nodig!!!

 2. Dacht dat het bericht een grapje was.
  Moet je nagaan hoe het is voor de bewoners die nabij Baanhoek-West wonen, toen er voor diezelfde bewoners die nu klagen geheid werd…..
  idd: op z’n slierechts:ut mot eerst warre wilt reeë

Plaats een reactie

*=Verplicht veld