Van oude Bethelkerk aan Kerkbuurt weinig meer over

SLIEDRECHT – De Bethelkerk aan de Kerkbuurt zoals iedereen die kent, is bijna weg. De slopershamer heeft fors toegeslagen afgelopen week, maar het deel aan de Kerkbuurtzijde stond er zaterdag 4 september 2021 nog. Het kerkgebouw maakt plaats voor nieuwbouw. 

Van de oude Bethelkerk is niet veel meer over. Na een korte onderbreking vanwege nog verdere sanering van asbest en de zomervakantie is verder gesloopt. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Heel veel spullen van de kerk zijn verkocht, afgevoerd op staan opgeslagen. De kerkelijke gemeente vindt voorlopig onderdak bij de Boazkerk van de Gereformeerde Gemeente in wijk Baanhoek-West, in Sliedrecht-West. 

7 gedachten over “Van oude Bethelkerk aan Kerkbuurt weinig meer over”

 1. Ondanks sommige wat zure en gefrustreerede reacties die te lezen zijn is het plan om daar een mooi nieuw gebouw neer te zetten in volle gang. En…. ga gewoon eens een gesprekje aan met een van de gemeenteleden daar te zijner tijd. Misschien valt het alles mee.

 2. Wie weet hoeveel kerken in Sliedrecht gevestigd zijn. (sloop meegerekend)
  Volgens de gegeven net zoveel als kappers, ongeveer 30
  Maar ik zou het toch graag eens weten.
  Gesloten winkels op zondag weet ik wel 100%
  Eens in de maand 75 % gesloten
  Gelukkig hebben we altijd nog enkele pizza en ander bezorgdiensten in Sliedrecht. Ze rijden de zolen onder je schoenen vandaan. Dat zijn er ook al snel ongeveer een stuk of 15 denk ik.

 3. Kerken en gelovigen prima! Ieder haar of zijn keuzes maar het conservatieve en ingekaderde beleid wat verre van seculier is kan écht niet meer.
  Laat de teugels los en gun andersdenkenden ook de ruimte.

 4. Beste Johnny Blommers,

  Er komt een nieuw kerk gebouw op dezelfde plaats als er nu gesloopt wordt. De hele omgeving is hier een kerk gebouw gewend er heeft ermee ingestemd. Heb je hier zo veel moeite mee ?? Loop er straks eens naar binnen. Je bent van harte welkom !!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld