Sloop Bethelkerk aan Kerkbuurt inmiddels in volle gang

SLIEDRECHT – Na de laatste kerkdienst begin juli 2021 is daarna met vereende krachten de kerkzaal en de bijgebouwen van de christelijk gereformeerde Bethelkerk aan Kerkbuurt 72 leeggeruimd. Inmiddels is de sloop begonnen. Alles wat opnieuw wordt gebruikt of bewaard moet worden, is opgeslagen.

Het beeld zaterdag 28 augustus 2021. Er is asbest verwijderd en ook zijn de laatste maatregelen genomen om de vleermuizen die in de kerk zijn gevonden te laten verhuizen. Bouwhekken zijn geplaatst en is er een begin gemaakt met de sloop. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Met behulp van de kraan zijn de huizen achter de kerk weggehaald en in het kerkgebouw is intussen heel veel handmatig verwijderd zoals bijvoorbeeld alle betimmeringen en houten onderdelen. Na een korte onderbreking vanwege nog verdere sanering van asbest en de zomervakantie wordt de komende weken het kerkgebouw verder gesloopt. 

Kerkdiensten
Heel veel spullen zijn verkocht of afgevoerd. De banken zijn in de zomervakantie verhuisd naar vier verschillende kerken in Roemenië. Het kerkorgel is gedemonteerd, ingepakt en opgeslagen bij de orgelbouwer in Rijssen die het te zijner tijd in het nieuwe kerkgebouw terugplaatst. De kerkelijke gemeente vindt intussen dankbaar onderdak bij de Boazkerk van de Gereformeerde Gemeente in wijk Baanhoek-West. Met een aanpassing in de kerktijden kunnen beide kerken hun eigen diensten houden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld