Sliedrecht eindigt oefenperiode met verlies

HEERJANSDAM / SLIEDRECHT – Het eerste elftal van v.v. Sliedrecht had zich de afsluitende oefenwedstrijd waarschijnlijk anders voorgesteld. In Heerjansdam werd zaterdag 28 augustus 2021 tegen de plaatselijke 1e klasser in een zeer matige wedstrijd met 4-2 verloren.

Justen Beemsterboer scoort fraai de openingstreffer voor Sliedrecht. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

De eerste helft was zeker het aankijken waard. Twee eerste klassers die aan elkaar gewaagd waren, waarbij Sliedrecht een klein overwicht had.

Lob over doelman
Na de nodige omzettingen in de tweede helft en ook het gemis van enkele basisspelerfs die (laat) op vakantie waren, werd het spel er niet beter op. Aan beide kanten was er zo nu en dan wat irritatie waarbij de scheidsrechter ook moeite had om dit in goede banen te leiden; kortom geen sprankelend tweede deel van deze oefenpartij. Sliedrecht opende de score na twintig minuten met een fraai doelpunt van Justen Beemsterboer, al snel gevolg door de gelijkmaker via een lob over doelman Donatz (1-1).

Uit ander vaatje tappen
De tweede helft tapte met name Heerjansdam uit een ander vaatje en al snel lag de 2-1 in het net. Het antwoord van Sliedrecht mocht er zijn. Een prachtige voorzet van Rodney Huygen werd fraai koppend afgerond door Luciano van Harlingen ((2-2). Daarna was het leuke voetbal er af, veel spelonderbrekingen en blessure behandelingen, maar weinig goed voetbal.

Strafschop gestopt
De slotfase bracht weer wat leven in de brouwerij, althans voor Heerjansdam. Eerst verzilverde Heerjansdam een mooie aanval met een doelpunt (3-2). Vervolgens werd een toegekende strafschop voor Sliedrecht keurig gestopt door de Heerjansdam doelman, terwijl luttele momenten later de gastheren zelf wel een strafschop benutten (4-2). Zaterdag 4 september 2021 moet Sliedrecht bewijzen om op oorlogssterkte de eerste poule wedstrijd tegen Madese Boys naar zich toe te trekken. De aanvang van deze thuiswedstrijd is 17.00 uur.