Schaakvereniging Sliedrecht start donderdag met nieuw seizoen

SLIEDRECHT – Het nieuwe seizoen van Schaakvereniging Sliedrecht begint donderdag 2 september 2021 met de eerste ronde van de interne competitie bij de jeugd. De senioren starten met de Algemene Ledenvergadering.

In de inmiddels vertrouwde en aan de coronamaatregelen aangepaste speellocatie – Activiteitencentrum De Havik aan de Thorbeckelaan 110 – vliegt het komend seizoen weer menig schaakstuk over het bord. Dit is jeugdspeler Gerard v.d. Weijden. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

De bijna 86-jarige vereniging is met meer dan 100 leden inmiddels één van de grootste verenigingen binnen de Rotterdamse Schaakbond en de rek lijkt er zeker nog niet uit. Zelfs tijdens de coronacrisis steeg het aantal leden, vooral gerealiseerd door veel digitale schaakactiviteiten en aandacht voor alle leden.

Persoonlijke aandacht
De nadruk ligt komend seizoen opnieuw bij de jeugd. De actieve jeugdcommissie heeft stoute plannen en dat levert weer de nodige activiteiten op. De jeugd wordt tijdens de schaaklessen opgeleid volgens het zogenoemde Stappenplan. Daarmee kan de jeugd diploma’s halen. Van de Eerste tot en met de Zesde Stap.​ Daarnaast speelt de jeugd elke week een partij voor de jeugdcompetitie. In twee groepen speelt de jeugd om de vele bekers, die elke competitie weer te verdienen zijn. Per seizoen zijn er twee competities, een najaars- en een voorjaarscompetitie. Door met extra jeugdleiders te gaan werken krijgt elk jeugdlid zo meer persoonlijke aandacht. Ook worden op vrijdagavond extra trainingen georganiseerd voor jeugdspelers, die daar belangstelling voor hebben.

Spanning competitie
Wekelijks spelen de senioren vanaf 20.00 uur hun partij in de onderlinge competitie. Er wordt altijd naar sterkte ingedeeld, zodat een beginnende schaker niet direct de toppers ontmoet. Het is ook zeker geen verplichting om elke week te spelen. Wanneer men maar twee keer per maand kan spelen, kan men toch aan de onderlinge competitie deelnemen.​ Komend seizoen poogt Niels Mijnster zijn titel opnieuw te prolongeren vooral de aanstormende jeugd als gevaarlijkste tegenstanders krijgen. William Gijsen, Jorik Klein en Adrian Mensing doen een gooi naar de clubtitel. Grote outsider wordt Dana Verheij, die afgelopen seizoen kampioen van groep 2 werd. En natuurlijk zal veelvoudig kampioen Wim Hokken (20x) op jacht gaan naar het record van P.C. Parel, die 22 keer clubkampioen is geworden. Ook Peter van den Bergh wil zijn titel graag terug, terwijl Wim Pool garant staat voor een toppositie. Al met al is er voldoende spanning te verwachten in de onderlinge competitie.

Eerherstel en strijden
Daarnaast spelen de senioren in teams tegen andere verenigingen. Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht speelt komend seizoen in de derde klasse KNSB. Daar probeert het team zo hoog mogelijk te eindigen. Met een sterk verjongd team moet een plaats in de top mogelijk zijn.​ Het tweede team speelt ook in de derde klasse en gaat bewijzen dat het team in die derde klasse thuis hoort. Het derde team gaat in de eerste klasse van de RSB op jacht naar eerherstel, terwijl het vierde team in de tweede klasse gaat strijden.

Speelmomenten
Een ieder die belangstelling heeft voor het schaken in clubverband kan vrijblijvend een kijkje nemen op één van de clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht, waar je een schaakles kan volgen of zomaar een partijtje kan spelen. Natuurlijk kan er ook direct aan de onderlinge competitie worden deelgenomen (ingedeeld naar sterkte). De clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht zijn op donderdag, van september tot en met juni. Vanaf 19.00 uur beginnen de schaaklessen c.q. de jeugdcompetitie. Om 20.00 uur beginnen de verschillende competities voor senioren.

Deelname en kosten
De contributie bedraagt € 7,50 per maand, € 5,00 voor studerenden en € 5,00 voor de jeugd t/m 12 jaar. Voor meer informatie kun je terecht bij secretaris Robert van Rekom, tel. 06-52055670, of wanneer je competitie wilt gaan spelen bij wedstrijdleider Mark van Hulst, tel. 0642943348. Je mag ook op één van de clubavonden langskomen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld