Groot onderhoud aan fabrieken van chemiebedrijf Chemours

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Chemiebedrijf Chemours pleegt vanaf maandag 6 september 2021 groot onderhoud aan zijn fabrieken aan de Baanhoekweg in Dordrecht, pal aan de overkant van Sliedrecht. “Ook beginnen de werkzaamheden, die gericht zijn op de tweede fase van het programma voor de vermindering van de emissie van gefluorineerde organische stoffen”, laat Chemours weten.

Tijdens deze driejaarlijkse onderhoudsstop worden de fabrieken van Chemours uitvoerig gecontroleerd en gereviseerd. Wettelijk verplichte keuringen worden uitgevoerd. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Voor de grootschalige onderhoudsoperatie, die naar verwachting tot halverwege november 2021 duurt, worden verschillende productieprocessen uitgeschakeld. De installaties voor waterzuivering blijven continu in bedrijf.

Extra drukte
Om al dit werk tegelijk te kunnen uitvoeren, zijn er in deze periode tot zo’n 750 extra personen van verschillende aannemingsbedrijven op het terrein aanwezig. “Hoewel de extra aanwezigheid is verspreid over de gehele periode, zou dit op momenten kunnen leiden tot extra drukte op de Baanhoekweg. Chemours tracht die te beheersen met een verkeers- en parkeerplan en de aanwezigheid van verkeersregelaars op de parkeerterreinen”, bericht het bedrijf.

Veiligheid
Volgens An Lemaire, Site Leader van Chemours Dordrecht is de onderhoudsstop een zeer belangrijk onderdeel van verantwoorde en veilige productie. “Het biedt ons de kans om alles na te lopen en waar nodig te vervangen. Bovendien kunnen we in één keer veel werkzaamheden verrichten voor ons doel om – na de reductie van de emissie van GenX-stoffen – ook de emissie van andere gefluorineerde organische stoffen met minimaal 99% te verminderen. We vinden het belangrijk dat de impact van onze activiteiten op onze omgeving zo klein mogelijk is, zowel tijdens de dagelijkse productie, als ook tijdens deze onderhoudsstop”, aldus Lemaire.

6 gedachten over “Groot onderhoud aan fabrieken van chemiebedrijf Chemours”

  1. Mooi verhaal van An Lemaire, Site Leader. Wel jammer dat DuPont 25 jaar geleden niet op de gedachte is gekomen om 99% van de uitstoot te reduceren. Dan had de Werkgrroep Derde Merwedehaven met Vollenbroek niet voor zoveel procedures naar Deh Haag gemoeten. En hadden we nu geen PFOA probleem gehad. Nu ze moeite doen om zoveel te reduceren, zou het ook mooi zijn als zij hun verantwoordelijkheid namen voor de uitstoot in het verleden. Ik hoop overigens dat de wind komende tijd veel noorden blijft, want tijdens verbouwingen gebeuren de meeste ongelukken. Die gevaarlijke tankwagons, zijn die nu een periode niet nodig? Heeft Pieter belangstelling voor mijn CV?

  2. Van HEL, als je werkelijk echt moeite had gedaan,had je achter de uitstoot kunnen komen.
    Want deze cijfers zijn bekend via de verleende vergunningen, dus niet zomaar op iemands blauwe ogen, maar informatie van de overheid. Ook had je via de burenraad van Chemours informatie kunnen krijgen. Maar nee,je gaat liever emmertjes met aarde storten wat je nog jaren kan doen want,deze domme actie heeft geen enkel resultaat. Ook is er nog een persoon bij aanwezig die er
    een commercieel belang bij heeft,namelijk waterzuiveringsapparaten verkopen.Ook zie ik nog een persoon die mee protesteert waarvan ik recent heb gelezen dat hij recht tegenover Chemours is
    gaan wonen,nieuwbouw Baanhoek.Dan ben je toch totaal niet meer geloofwaardig met deze onzinnige,nutteloze zgn.protestactie.

  3. Goed bezig Chemours! Acties als deze hebben we met z’n allen heel wat meer aan dan de protest (re)acties van Kees vd Hel & Co! Terechte reactie dan ook van J den Ouden.

  4. Met 750 mensen kan je ook alle bouten en moeren los draaien en dan naar het oud ijzer brengen .Het is toch uit de tijd dat je zulke fabrieken nog midden tussen de mensen zet ..Europoort mooie locatie voor zo fabriek .

  5. Kijk het begin is, goed bezig!
    Nul uit de pijp zal het nooit gaan worden meneer van der Hel, want dan kunnen alle fabrieken in NL wel gaan sluiten.

  6. Met minimaal 99 procent te verminderen. Mogen we even weten over welke totaal uitstoot we dan spreken? Door wie en hoe wordt eea gemeten en gecontroleerd? En hoe is dit door ons te controleren? Of moeten we ze maar op hun “blauwe” ogen vertrouwen.? We hebben al teveel en al tevaak hun mooie woorden en beloftes voor waarheid aangenomen maar t is een keer genoeg….. NUL UIT DE PIJP!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld