Sliedrecht opent bekercompetitie tegen Madese Boys

SLIEDRECHT – Hard werkend Sliedrecht met hakken over de sloot. De Sliedrechtse voetballers staan de laatste jaren bekend als cupfighters, maar zaterdag 4 september 2021 werd in de eerste bekerwedstrijd tegen het Brabantse Madese Boys (2e kl. zondag) toch maar nipt in de slotminuten een 3-2 overwinning behaald.

Verdedigingsleider Bas van Stokkom houdt de controle. De wedstrijd tegen de Brabanders was de start van de competitie om de regionale KNVB-beker. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Al bij de start van de wedstrijd wilde Sliedrecht direct een doorbraak forceren, maar dat pakte anders uit toen binnen vijf minuten Madese Boys door een onoplettendheid in de Sliedrecht verdediging de 0-1 verrassend kon binnentikken. Het antwoord kwam snel, want luttele momenten later profiteerde Dennis Verhoef uit een scrimmage voor het doel en scoorde de gelijkmaker (1-1).

Misverstanden en onzuiverheden
De wedstrijd had in het eerste deel nog een tamelijk hoog tempo, maar dat zakte al snel weg en ondanks een veldoverwicht bakte Sliedrecht er weinig van. Na de pauze leek Sliedrecht orde op zaken te stellen. Een mooie  voorzet van Danny van Laarhoven werd koppend door Dennis Verhoef afgerond op een manier zoals alleen hij dat kan (2-1). Maar opnieuw verzandde het spel in misverstanden en onzuiverheden en in plaats van de wedstrijd ‘op slot te gooien’ kreeg Madese Boys regelmatig kansen om terug in de wedstrijd te komen. En dat gebeurde ook na driekwart wedstrijd, toen bij een uitbraak de gelijkmaker werd binnengeschoten (2-2).

Bonus doelpunt
Dat in de voorlaatste minuut de hardwerkende Chris Boom nog voor de winnende goal zorgde was gezien het vertoonde spel een bonusdoelpunt (3-2). Ook de man van de wedstrijd Dennis Verhoef was niet tevreden. “De beleving was er wel, maar het lukte gewoon niet”. Toch maakte hij beide doelpunten en lijkt met zijn inzet en grote actieradius overal uit de voeten te kunnen. Zaterdag 11 september reist Sliedrecht voor de tweede bekerwedstrijd naar Nieuw Lekkerland, aanvang 14.30 uur.