Gemeente wil snelheid op Lijsterweg omlaag krijgen

SLIEDRECHT – Op verschillende plaatsen wordt binnen Sliedrecht soms stevig doorgereden. De hoge snelheid is een ergernis van de omwonenden, maar ook van de gemeente. Er wordt soms van alles aan gedaan om hard rijden onmogelijk te maken. Dat gebeurt door drempels, wegversmallingen of het neerzetten van markeringen. Neem nu de Lijsterweg.

Op de Lijsterweg moet de snelheid omlaag naar 30 kilometer per uur, want er wordt te hard gereden op de verbindingsweg tussen de Rembrandtlaan en de Thorbeckelaan. Onlangs zijn deze paaltjes geplaatst als snelheidsbelemmerende maatregel. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht)

Afgelopen week zijn op de Lijsterweg, ter hoogte van de splitsing met de Zwaluwstraat, twee snelheidspaaltjes geplaatst. De paaltjes, zwart met wit en 30 erop, zijn volgens reacties van omwonenden overdag niet echt goed waarneembaar. De paaltjes staan niet, zoals iets verderop ter hoogte van de flat Tuinfluiter, op een verhoogd ‘eilandje’. Op social media gaan al geluiden rond in de trant van: ‘Het is wachten tot het daar een keer fout gaat…’. De gemeente Sliedrecht wil dat er minder hard wordt gereden op de Lijsterweg. Wethouder Ton Spek (CDA) van Verkeer zegt: “De Lijsterweg is nu wat drukker vanwege de omleidingsroute. De weg krijgt aan het eind van de werkzaamheden in Vogelbuurt-Zuid een nieuw wegdek en dan wordt het definitief ingericht.”

8 gedachten over “Gemeente wil snelheid op Lijsterweg omlaag krijgen”

 1. Ik wil het zeker niet goed gaan praten, er zijn idd een stelletje, nep Maxjes, die ik betitel als idioten met luidruchtige (nep) turbo’s, maar er is ook een categorie inwoner die het aantal opbrekingen en omleidingen gewoon zat en gefrustreerd zijn.
  Ik zit werkelijk waar tierend achter het stuur, als ik door Sliedrecht moet rijden.

 2. De brandweer is een goed afdakje om niets aan de snelheid in pc Hoofdstraat te doen. Denken in oplossingen is aan een ambtenaar niet besteed dus blijft het hier een circuit.
  Geef mij een lasergun en spek in één avond de staatskas tot ongekende hoogte!!

 3. laat de politie maar gewoon eens vaker flitswagens inzetten op deltalaan thorbeckenlaan het verkeer is een chaos in sliedrecht vooral als bedrijven uitgaan staat stationsweg vast

 4. Wie bedenkt dit ? .
  Wel eens over nagedacht dat fietsers en bromfietsers bij directe botsing
  en of moeten uitwijken voor te hard rijdende voertuigen het risico al dan niet rijdend of door de lucht vliegend zo maar aan deze saté pennen worden geregen.??

 5. Conclusie,
  Met het plaatsen van twee extra paaltjes met een 30 km sticker en een extra bord 30 km zone gaat de snelheid eruit. Wat denk je van gewoon handhaven met een flitser dat zou werken denk ik.

 6. En wat te denken Rembrandlaan Thorbeckellan daar worden snelheden gemaakt van 100 km.Diversen keren gemeld bij de Politie maar hebben altijd andre prioritijten tot er iemand dood gereden word!!

 7. Ach helaas zijn dit van die nutteloze verspillingen van onze wethouder om de burger moed te geven.
  Het probleem zit in de voet van de bestuurder volgens onze wethouder Spek echter die moet je die aanpakken door flinke bekeuringen uit te delen en geen nutteloze plaatjes of drempels te plaatsen die totaal geen nut hebben.
  Het probleem is ook dat de hulp diensten ongehinderd door moeten kunnen rijden als elke seconde telt.
  Dus iedereen aanpakken die de snelheid niet in de hand kan houden. Ook de overlast van auto’s met te veel decibellen is een bron van ergernis die met 80 km per uur door 30 km zones scheuren. We zijn allemaal jong geweest maar het loopt nu de spuigaten uit.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld