Van Mourik houdt pleidooi winkelopenstelling voor camera Hart van Nederland

SLIEDRECHT – Niet alleen grote schoenen- en kledingwinkels zeggen zaterdag 15 januari 2022 open te gaan. Ook horecazaken denken er hard over net als andere niet-essentiële winkels. In Sliedrecht maakt ondernemer Jeffrey van Mourik van J. van Mourik & Zn. Schoenen en Lederwaren aan Kerkbuurt 45 zich sterk om zaterdag jl. bekend open te gaan. 

Donderdagavond 13 januari 2022 gaf Jeffrey van Mourik nogmaals een uitleg in de media. Dat deed hij in zijn zaak voor de camera van Hart van Nederland (SBS6). Het item is donderdagavond te zien in het tv-programma. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Vrijdagochtend 14 januari 2022 maakt het NOS Jeugdjournaal opnamen bij Van Mourik. Dan wordt met kinderen gesproken onder wie de zoon van Van Mourik. Dat is voor de uitzending van vrijdagavond. 

Gemeente
De gemeente Sliedrecht heeft nog niet gereageerd op de openstelling zaterdag. Officieel is de actie van Van Mourik niet toegestaan. Wel deed de gemeente Sliedrecht dinsdag jl. een beroep op het kabinet om te kijken naar versoepeling van de bestaande coronamaatregelen. Of de burgemeester boa’s op de zaak aan de Kerkbuurt afstuurt, is niet bekend.  

10 gedachten over “Van Mourik houdt pleidooi winkelopenstelling voor camera Hart van Nederland”

 1. Maarten en Kor/Cor lekker makkelijk lullen met je vaste salaris of misschien wel pensioen.

  Luc, jaloezie is een slechte eigenschap. Misschien zelf eens wat meer doen als je ontevreden bent.

 2. He mannen hou nou toch eens op om iemand die tinste het lef heeft om gewoon te doen wat wij allemaal willen af tekrakenik vind dat alles gewoon openiet andrts gaat alles naar zijn grootje en dan niet alleen de winkels en de horeca maar heel de economie vind dat den haag anders de midden standers makkelijk kan compenseren geven ze maar geen miljarden uit aan dat stikstof beleid ze weten geeneens waar ze het moeyen besteden dus ik zeg gewoon alles open!!!

 3. Wat een dom gelul toch weer over publiciteitsgeil. Deze man probeer z’n zaak te redden net als de rest van de ondernemers. Deze maatregelen worden voor jou beslist. De staat st niet voor jou klaar als je naar de klote gaat dan sta jij er helemaal alleen voor.
  Ik heb zelf een bedrijf drijvent op het water ook wij worden helemaal uitgeknepen door dat stomme gelul over corona. Ik krijg het gevoel dat de corona wordt gebruikt om een crisis te creëren. Door de corona is zogenaamd alles duurder geworden en dan lopen er hier een paar dom te lullen over publiciteits geil man man man het zou je zaak maar wezen chapeau.

 4. Of het wel of niet gepast is in deze tijd, laat ik even in het midden…
  Je kan het publiciteitsgeil noemen, maar het is (gratis) reclame voor je bedrijf. Welke ondernemer wil dit nou niet?? Als het om je eigen portemonnee gaat, geef ik Van Mourik geen ongelijk.
  Zoals altijd, draait het uiteindelijk allemaal om meer geld!

 5. Buiten het feit dat ik ook vind dat er veel meer open zou moeten wil ik toch het volgende kwijt.

  Hoe kan meneer zo netjes geknipt zijn?
  Op televisie pochen dat het pand vrij van hypotheek is.
  Blijkbaar heeft men al 108 jaar de gemeenschap nog niet voldoende uitgekleed met de veel te dure schoenen. Ondernemen is en blijft een risico, niet zo piepen als het even anders loopt.

  Ik ben klaar met deze mediageilneven.
  Ik hoef geen (te) dure schoenen meer.

 6. Man klets niet. Van Mourik heeft groot gelijk. Hij komt net als iedere ondernemer op voor zijn handel. Als je in zijn schoenen stond sprak je anders. En dan publiciteitsgeil ?? Andere dingen zouden te noemen zijn !!

 7. Och wat is hij zielig. Kijk hem nou staan. Recent ook nog geknipt. Wat heeft deze familie het slecht.

 8. Hij begint op Peter R de Vries te lijken, publiciteitsgeil en betweterig. Begint nu wel zielig te worden… Ik deel inhoudelijk zijn mening dat de winkel open kan, maar als iedereen zijn eigen interpretatie van de regels gaat hanteren, wordt het chaos. De regels gelden ook voor de winkels…

Plaats een reactie

*=Verplicht veld