Van Hemmen met Drechtsteden naar Milaan

SLIEDRECHT / REGIO – De regio Drechtsteden presenteert zich donderdag 17 september 2015 op een seminar tijdens de World Expo in Milaan in Italië. Namens de gemeente Sliedrecht gaat burgemeester Bram van Hemmen mee naar Italië.

Van Hemmen is één van de gedelegeerden, die afreist naar de World Expo in Milaan. (Foto gemeente Sliedrecht)

Het seminar ‘Creating Sustainable Urban Deltas’ heeft als centraal thema water/waterveiligheid. 

‘Belangrijk’
Richard Korteland, portefeuillehouder Economie van het Drechtstedenbestuur: “Europa is belangrijk voor het midden- en kleinbedrijf en voor onze grotere ondernemers. Daarom is het goed om in Milaan te laten zien hoe bedrijfsleven en overheden in onze regio samen optrekken op belangrijke thema’s als water en waterveiligheid.”

‘Maritieme Topregio’
Donderdag 17 september is ‘waterdag’ op de World Expo. Het samenwerkingsverband Drechtsteden koos ervoor om zich tijdens het seminar als ‘Maritieme Topregio’ te presenteren. De bedoeling van de Drechtsteden is om de (internationale) kwaliteit en diversiteit van de maritieme topregio voor het voetlicht te brengen en contacten tussen bedrijven onderling en de overheid verder te versterken.

Delegatie
De delegatie die meegaat naar Milaan vertegenwoordigt bedrijven, onderwijs en overheid en bestaat uit: Richard Korteland, regiobestuurder Economische Ontwikkeling Drechtsteden; Bram van Hemmen, burgemeester Sliedrecht; Andre Boer, CEO Krohne Altometer Dordrecht; Rein Meester, directeur Duurzaamheidsfabriek Dordrecht; Wouter van Reenen, business developer Mampaey Offshore Industries Dordrecht. De Drechtsteden maken deel uit van een delegatie, onder leiding van gedeputeerde Rick Janssen en watergezant Henk Ovink. Andere partners die bijdragen aan het seminar zijn de gemeente Rotterdam, de Technische Universiteit Delft en het cluster Deltatechnologie & Water.

Drechtsteden
De gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht maken deel uit van De Drechtsteden. De gemeenten werken samen, maar maken ook eigen keuzes. De Drechtsteden zijn ‘Samen stad aan het water’. De regio is toonaangevend in de maritieme sector en wil haar strategische positie op de as Rotterdam-Antwerpen verder uitbouwen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld