Ansems exposeert schilderijen in Waerthove

SLIEDRECHT – In verpleeghuis Waerthove exposeert Mariëtte Ansems-Caminada haar schilderijen. De schilderijen hangen tot 1 december 2015 in de gang naar de dagbehandeling. Te vinden op de begane grond van de Rivas-locatie aan de Kerkbuurt 200 in Sliedrecht. 

Mariëtte Ansems-Caminada schildert graag portretten, maar grafische onderwerpen liggen haar ook goed. (Foto Rivas Zorggroep)

Ansems is na haar pensionering begonnen met het volgen van teken- en schilderlessen in haar woonplaats Oudenbosch. Mariëtte: “Zo kan ik mijn creativiteit, die ik gedurende 40 jaar in mijn werk als kleuterjuffrouw kwijt kon, nu voor mijn hobby gebruiken.” Inspiratie voor haar werk haalt Mariëtte Anssems vooral uit haar vele museum- en expositiebezoeken en de schilderlessen.

Portretten
Haar stijl is nog volop in ontwikkeling, maar haar voorkeur gaat uit naar het werken met acryl- en olieverf, gecombineerd met andere materialen zoals inkt en stift. Mariëtte: “Ik schilder graag portretten, maar grafische onderwerpen liggen mij ook goed, heb ik ontdekt. Wie weet ga ik beiden wel combineren.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld