Japans restaurant Oishi Fusion

Van der Borg waarnemend burgemeester gemeente Sliedrecht

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Geboren Groninger Dirk van der Borg (CDA) wordt vanaf dinsdag 31 maart 2020 waarnemend burgemeester van Sliedrecht. Dat maakte de gemeente Sliedrecht woensdag 18 maart 2020 rond het middaguur bekend. Hij neemt tijdelijk de plaats in van Bram van Hemmen (CDA), die binnenkort burgemeester wordt in de gemeente Hoeksche Waard.

Dirk van der Borg wordt waarnemend burgemeester van de gemeente Sliedrecht. Van der Borg woont in Molenlanden. (Foto gemeente Molenlanden)

Van der Borg (64) is geboren in Thesinge, een klein dorp iets ten noordoosten van de stad Groningen. Voor zijn ambtelijke loopbaan zou hij het hele land doorgaan. Hij beschikt over een ruime bestuurlijke ervaring. 

Achtergrond
Hij begon bij de gemeente Loppersum op de afdeling algemene zaken. Daarna ging hij naar de gemeenten Baflo en Texel. Eind jaren ’80 van de vorige eeuw kwam hij voor het eerst richting de waarden. In Lopik werd hij in 1989 gemeentesecretaris, later zou hij in deze functie naar Rijssen (hij bleef er ook na de herindeling Rijssen-Holten) in de provincie Overijssel gaan. Begin 2006 werd Van der Borg burgemeester van de toenmalige gemeente Graafstroom en op 1 januari 2013 waarnemend burgemeester van de gemeente Molenwaard, waarin Graafstroom in 2013 werd opgenomen. Begin september 2013 tot 2019 was hij burgemeester van Molenwaard. Hij was van januari 2019 tot januari 2020 waarnemend burgemeester van Molenlanden. Van 2013 tot 2019 was hij burgemeester van Molenwaard. Op 1 januari 2019 fuseerden Molenwaard en Giessenlanden in Molenlanden. Dat was hij tot 13 januari 2020, toen er een kroonbenoemde burgemeester kwam. Nu wordt Van der Borg dus waarnemer in Sliedrecht.

Voorstel CdK
Dinsdagavond 18 februari 2020 werd bekend dat huidig burgemeester van de gemeente Sliedrecht, Bram van Hemmen, per 31 maart 2020 de nieuwe burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard wordt. Na overleg met een vertegenwoordiging van de Sliedrechtse gemeenteraad over het gewenste profiel van de waarnemer heeft de Commissaris van de Koning Jaap Smit de heer Van der Borg voorgesteld als waarnemend burgemeester van Sliedrecht. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met hem gesproken. 

Goed bekend
De fractievoorzitters herkennen zich in de voordracht van de commissaris van de Koning om Van der Borg als waarnemend burgemeester te benoemen. Zodra de maatregelen ten aanzien van het corona-virus vanuit het Rijk het toelaten, zal de commissaris van de Koning de fractievoorzitters uitnodigen voor een gesprek over de procedure voor de kroonbenoemde burgemeester van Sliedrecht. Tot de komst van de kroonbenoemde burgemeester blijft Van der Borg waarnemer in Sliedrecht. Van der Borg kent Sliedrecht en de regio goed. 

6 gedachten over “Van der Borg waarnemend burgemeester gemeente Sliedrecht”

  1. Ik hoop dat deze burgemeester een digitale agenda heeft voor de toekomst van Sliedrecht.
    Er is nog steeds geen glasvezel in Sliedrecht. Nu met thuiswerken voor de ouders en lessen voor de kinderen thuis is het internet niet toereikend. Het gemeentehuis Hardinxveld heeft 500 MB glasvezel en het gemeentehuis Sliedrecht net 100MB met de koperen kabel. De gemeenteraad moet ook inzetten op een digitale toekomstbestendige snelweg voor Sliedrecht. Zet dus in op glasvezel in Sliedrecht voor alle huishoudens. Laat Sliedrecht ook eens meegaan in de vaart der volkeren. De omliggende gemeentes zijn u reeds voorgegaan.

  2. Als we Molenlanden annexeren dan wonen weer bijna alle wethouders in Sliedrecht en ook de burgemeester.

    Van der Borg veel sterkte en succes. Met de roots in Loppersum verwacht ik dat u het zooitje in Sliedrecht wel op kunt schudden!

  3. @Ab Ruiter, misschien dat je beter eens kan gaan nadenken wat er nou zo erg is aan politici die zich laten inspireren door Christus. Je kunt ze altijd aanspreken wanneer ze handelen in strijd met het onderwijs van Christus. Naastenliefde e.d. kun je toch niks op tegen hebben? En dat ze ook opvattingen hebben die niet de jouwe zijn, ach daar wordt de samenleving ook niet slechter van. Of vind jij oprecht dat we als samenleving zoveel beter af zijn zonder christelijk geloof?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld