Japans restaurant Oishi Fusion

Fractievoorzitter Huijzer (PvdA) loopt boos weg uit raadzaal

SLIEDRECHT – Fractievoorzitter Anton Huijzer (PvdA) is dinsdagavond 17 maart 2020 boos uit de raadzaal gelopen na een besluitvormende vergadering. Verschillende mensen waren getuige dat hij kwaad werd, daarna opstapte en de deur van de raadzaal hard achter zich dichttrok. 

Door keihard met deuren te slaan toonde fractievoorzitter Anton Huijzer zijn ongenoegen dat de raadsvergadering langer duurde, dan hij had gewenst. (Foto gemeente Sliedrecht)

De VVD had een schorsing aangevraagd voor een periode van een half uur. Huijzer wilde ‘niet langer dan strikt noodzakelijk’ bij elkaar zijn. Hij wees op het tijdsbestek van ‘samen zijn’ (onder de coronacrisis – red.) blijkt na het beluisteren van de opnamen van de vergadering. Hij miste ‘respect’ bleek later in een tweet op Twitter. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Onder meer lokale partij Slydregt.NU, PRO Sliedrecht, D66 Sliedrecht waren tegen de benoeming van Cees Paas (SGP-ChristenUnie) als vervanger van het College van B & W i.p.v. van fractievoorzitter Gerrit Venis (Geduld 2.0). Venis vond dat burgemeester Bram van Hemmen (CDA) en voorzitter van de raad niet eens de moeite heeft genomen om hem te bellen. “Ik ben vooral met het proces bezig geweest en niet met personen. Daarvoor wil excuses aan bieden”, aldus Van Hemmen.

Reactie gevraagd
De VVD vond dat dit al in de gemeentewet was geregeld en stemde tegen. Raadslid Sjors van Wijngaarden vond het ‘tergend’ dat de Agendacommissie is omzeild. “Ik weiger een keuze te maken als de wetgever dit al geregeld heeft”, sprak fractievoorzitter René de Munck (D66). PRO Sliedrecht vond dat de continuïteit niet in gevaar is.

Aannames en veronderstellingen
De redactie van Sliedrecht24 vroeg Huijzer om een reactie. “De manier waarop sommige mensen respectloos met de afscheidnemende burgemeester omgingen, was voor mij de druppel. Verder berust dit artikel op aannames en veronderstellingen van anderen en daar laat ik het nu verder bij. Al mijn aandacht gaat nu naar mijn zorgtaken”, reageert Huijzer, in de laatste zin verwijzend naar zijn dagelijkse werkzaamheden.

9 gedachten over “Fractievoorzitter Huijzer (PvdA) loopt boos weg uit raadzaal”

  1. Laatste reactie getuigt van iemand die wel erg onkundig is… Wát een onzin wordt er uitgekraamd. Zou graag een eerlijk gesprek aangaan met personen die deze overtuiging zijn toegedaan. Maar….. het is strijden tegen de bierkaai… net als bij nepnieuws: Nergens op gebaseerd maar wél schadelijk.

  2. Arie

    Zij kunnen en mogen meer dan wij. Zij worden beschermd door de Heere. Krijgen ze toch corona dan is het de wil van God. De raadsleden van de niet convesionel partijen, hebben weinig keus, het risico lopen of de raad net bijwonen, dan kan je stem niet laten horen. Dat is ook wat de heer Anton Huijzer wil. De christeljke partijen bepalen, de heer Huijzer zegt ja en amen, want het pluch is lekker warm. De opositie moet zwijgen. Zolang de raadsleden van de coalitie geen eigen stem of mening mogen hebben, is het einige wat de opositie kan is hun stem laten horen.

  3. juist ab ruiter en zo is het maar net. PRO Sliedrecht heeft er voor gezorgd dat de pvda een wethouder mocht leveren. vervolgens laat je die partij vallen als een baksteen middels achterkamertjes politiek. vervolgens accepteer je het niet dat oppositiepartijen een gezonde discussie aangaan, die ook nog eens terecht is. in het AD zeg je ook nog eens waarom zoveel discussie terwijl je de uitkomst al weet ( 12-9 volgens de kadaverdisipline) . en jij praat dan nog over respect??!! volgens mij moet je maar een paar jaar overspannen naar huis. je hebt de handdoek al in de ring gegooid, nu nog eruit.

  4. Ik bemoei me niet met de Sliedrechtse politiek, maar was zeer verbaasd over de naïviteit m.b.t. het coronavirus toen ik de beelden zag van de samenkomst . Ze zaten nog net niet bij ellkaar op schoot. Bizar om te zien 😱

  5. Waar er twee of meerdere personen ruzie maken hebben meerdere partijen schuld. Rollebollen met elkaar is leuk, maar je moet ook bereid zijn naar elkaar te luisteren en proberen het weer goed te maken.

  6. Wanneer ons zoontje boos wegloopt leggen we hem later uit dat hij daar niets mee op is geschoten en niet alles op zijn manier en naar zijn wil kan gaan en dat hij in het vervolg beter rustig kan blijven en kan communiceren dan boos teworden… misschien moet de politiek deze kleine jongetjesles ook maar eens ter harte nemen?!

  7. Bang zijn macht keijt te raken, nu hij ondergesneeuwd wordt door de mannenbroeders. Had hij kunnen weten. En respect moet je verdienen. De democradie is er juist dat iedereen een eigen mening kan en mag hebben.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld