v.v. Sliedrecht begonnen met aanleg kunstgras

door Joop Hartog
SLIEDRECHT – Maandag 26 oktober 2015 zijn de werkzaamheden begonnen voor de aanleg van kunstgras op het hoofdveld van v.v. Sliedrecht. De werkzaamheden duren zo’n vijf weken, afhankelijk van de weersomstandigheden. Dat meldt voorzitter Kees Verhoef van de voetbalvereniging.

Op de eerste dag werd de bestaande grasmat volledig omgefreesd. Daarna zal ca. 40 cm grond worden afgegraven en wordt een speciale zandlaag met nieuwe drainage aangebracht. De eerste wedstrijd op de nieuwe kunstgrasmat wordt gespeeld op zaterdag 5 december. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Dinsdag 6 oktober is een overeenkomst getekend voor een nieuwe accommodatie voor de voetbalvereniging. Met het tekenen van de overeenkomst en bijbehorende financiering realiseert de sportclub een nieuwe accommodatie en een kunstgrasveld voor de club. In november presenteert de vereniging de plannen voor de accommodatie aan de leden.

Lichtmasten en afrastering
Nadat de afgelopen 2 weken de vrijwilligersploeg van de voetbalvereniging Sliedrecht alle reclameborden rond het hoofdveld al had verwijderd, is nu de echte start gemaakt met de renovatie van het veld. Een grondige renovatie, want niet alleen de natuurgrasmat wordt vervangen door een kunstgrasmat, maar ook de bestaande 6 lichtmasten worden vervangen door 8 nieuwe masten,waarvan de lichtsterkte op verschillende standen kan worden geregeld. Bovendien wordt een nieuwe afrastering rond het veld aangebracht.

Nieuwe drainage
Op de eerste dag werd de bestaande grasmat volledig omgefreesd. Daarna zal ca. 40 cm grond worden afgegraven en wordt een speciale zandlaag met nieuwe drainage aangebracht. Vervolgens zal het geheel wordt geëgaliseerd en voorzien van een ca. 7 cm dikke toplaag alvorens de nieuwe grasmat zal worden aangelegd. De planning is dat Sliedrecht op 5 december het nieuwe hoofdveld in gebruik zal kunnen nemen in de thuiswedstrijd tegen D.F.S.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld