Dankdag voor gewas en arbeid

SLIEDRECHT – Woensdag 4 november 2015 houden protestantse kerken in Nederland Dankdag voor gewas en arbeid. Om 19.30 uur begint de dienst in de Gereformeerde Kerk aan de Middeldiepstraat. Voorganger is ds. A. Tromp uit Krimpen a/d IJssel. 

Het kinderkoor ‘Amazing Kids’ o.l.v. Hanneke Scherff uit Molenaarsgraaf e.o., doet mee aan de Kinderdankdienst op woensdagmiddag. (Foto via Gereformeerde Kerk)

Iedereen is van harte welkom in de avonddienst. Stilgestaan wordt bij onze economische tijd, waarin er ook nog veel werkloosheid is. Het gebruik om in bepaalde tijden een aparte bededag te houden, zou ontstaan zijn in de Middeleeuwen en na de Reformatie in de 16e eeuw zijn voorgezet.

Kinderdankdag
De Gereformeerde Kerk (GK) en de Nederlands Gereformeerde Kerk (NGK) in Sliedrecht organiseren een gezamenlijk een Kinderdankdienst voor alle kinderen uit het basisonderwijs. Deze begint om 14.30 uur in de Middeldiepstraat. Aan de dienst wordt meegewerkt door ds. Geert van Dijk (NGK).Het thema is: ‘Niet vergeten’.

Collecte
In de dienst met de kinderen wordt gecollecteerd voor het Vluchtelingen Werk in Sliedrecht. Daar is grote behoefte aan Nederlandstalige (kinder)boeken om uit te delen aan vluchtelingen. Iedereen wordt ook verzocht om oude of nieuwe boeken mee te nemen, die in deze dienst worden verzameld. Familieleden, vrienden of vriendinnen zijn welkom.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld