Uitzwaaimoment beachvolleyballer De Groot naar Olympische Spelen

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Beachvolleyballer Yorick de Groot staat samen met zijn speelpartner Stefan Boermans op de Olympische Spelen in Parijs. Zaterdagmiddag 6 juli 2024 was er een officieel uitzwaaimoment bij schoenwinkel J. van Mourik & Zn. aan de Kerkbuurt met ondernemer Van Mourik en loco-burgemeester Roelant Bijderwieden (VVD). 

Sporter Yorick de Groot, geboren in Sliedrecht en tegenwoordig woonachtig in Den Haag, wordt hier toegesproken door loco-burgemeester Roelant Bijderwieden. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder foto.

Ondernemer Jeffrey van Mourik stelt hier aan Yorick de Groot nog wat vragen en overhandigde hem een paar fijne slippers voor tijdens de Olympische Spelen. Voordat hij naar Parijs vertrekt, over ruim veertien dagen, doet De Groot nog mee aan een groot toernooi in Wenen, in Oostenrijk. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Yorick de Groot en Stefan Boermans hebben volgens Van Mourik een bewonderenswaardige reis gemaakt om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs. “Vorig seizoen speelden zij wegens blessureleed amper samen. Om die reden duurde het tot eind mei – tijdens het Challenge-toernooi in Polen – voordat zij twaalf toernooien achter hun naam hadden, een van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor deelname aan de Olympische Spelen”, zegt Van Mourik.

Tekst gaat verder onder foto.

De schoenenondernemer heeft enkele etalages ingericht in het teken van de Olympische Spelen en de deelname van Yorick de Groot. Aan de sporter de eer om tweetal etalages te onthullen. Naast zijn afbeeldingen liggen er ook attributen en spullen, die De Groot gebruikt(e). Gedurende de Olympische Spelen blijven de etalages zichtbaar. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Brons
Op het WK in oktober 2023 eindigden De Groot en Boermans als vijfde. Een maand later werd het Elite16-toernooi in João Pessoa, Brazilië afgesloten met een bronzen plak. Van Mourik: “Afgelopen maart deed het duo uitstekende zaken door op indrukwekkende wijze het Elite16-toernooi in Doha, Qatar op hun naam te schrijven. Op weg naar het goud werden topduo’s uit Noorwegen (wereldkampioen) en Zweden (Europees kampioen) verslagen.”

Succes
Yorick de Groot, geboren en getogen in Sliedrecht en sinds zijn jeugd lid van Sliedrecht Sport, werd uitgeroepen tot Volleyballer van het Jaar 2023. Deze prestigieuze titel, voorheen vier keer op rij gewonnen door Nimir Abdelaziz, is een bewijs van De Groots uitzonderlijke talent en inzet. De verkiezing, georganiseerd door Volleybalkrant.nl, werd voor 50% bepaald door stemmen van het publiek en voor 50% door een vakjury bestaande uit toptrainster Vera Koenen, assistent-bondscoach Reinder Nummerdor, en sportjournalist Willem Held. De Groot behaalde 41% van de stemmen, gevolgd door Abdelaziz en Wouter ter Maat.

Onder Eiffeltoren
Bijderwieden, die privé een goede familieband heeft met de familie De Groot via zijn zoon, legde uit dat het Olympisch beachvolleybaltoernooi in Parijs plaatsvindt onder de Eiffeltoren, op de Champs de Mars. “Het belooft een spectaculair evenement te worden. Medaillekansen voor De Groot en Boermans zijn heel realistisch! In totaal nemen 24 teams per geslacht deel aan dit prestigieuze toernooi”, vult Van Mourik aan, “We wilden hem op gepaste wijze uitzwaaien en succes wensen.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld