Aanhoudingen rond A15; verdachten vluchten na aanrijding met politieauto

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Bij een politieactie is zaterdag 6 juli 2024 rond 06.00 uur zeker één man aangehouden op een rotonde aan de Stationsweg / Rembrandtlaan. Ook twee andere mannen zijn opgepakt. De Stationsweg was in de omgeving van de rotonde kort afgezet voor ander verkeer.

De aanhouding. Hier wordt een verdachte in een politieauto gezet. (Foto Ooggetuige / Sliedrecht24)

Aan de aanhoudingen van drie verdachten ging een incident in het oosten van de stad Utrecht eerder in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 juli 2024 vooraf. De politie kreeg een melding van een woninginbraak en daarbij was een auto gezien met een Duitse kentekenplaat. Toen de politie op de plaats van de verdachte situatie aankwam, gingen de verdachten in de auto met het Duitse kenteken ervandoor. De politie ging achter de wagen aan en daarbij is door de verdachten een wagen van de landelijke eenheid van de politie aangereden. De wagen met het Duitse kenteken bleek niet gestolen, maar was gehuurd. 

A15
Door te vluchten, een (politie)auto aan te rijden, die aanzienlijke schade opliep, waren de verdachten al in overtreding. Geen van de agenten raakten gewond. De politie verloor hen uiteindelijk uit het oog, omdat ze waren overgestapt in een andere auto. Ook een politiehelikopter werd ingezet om de verdachten op te sporen. Vroeg in de ochtend van zaterdag 6 juli 2024 kreeg de politie de vluchtauto in beeld bij de A15 ter hoogte van Sliedrecht en konden de drie verdachten worden aangehouden. 

9 gedachten over “Aanhoudingen rond A15; verdachten vluchten na aanrijding met politieauto”

 1. Wat een gezeur weer, ‘het irritante geluid van de politie heli boven ons huis..”
  En het gezeur over een komma.
  Als het plaatsen van dergelijke reacties uw vermaak is, is dat wel triest.

 2. Mooie geslaagde actie van de politie. Helaas weer iemand die weer wat te klagen heeft over een politieheli die zijn werk doet. Te triest voor woorden.

 3. ‘Aanhoudingen rond A15; verdachten vluchten na aanrijding met politieauto’

  Zo zonder komma na vluchten is het nog spectaculairder 😁

 4. Goed werk van de politie met de Zulu.
  @ mevrouw Vogel een heli maakt inderdaad herrie , maar wees blij dat hij er is, hij heeft al vele malen dienst bewezen.

 5. Het was idd een genot om vanochtend al voor 6 uur wakker te worden met het irritante geluid van de politie heli boven ons huis…..

Plaats een reactie

*=Verplicht veld