Gemeente vond volgens GS Zuid-Holland verplaatsen bushalte ‘goed idee’

SLIEDRECHT – “De gemeente vond het voorstel voor de nieuwe halte Sliedrecht-Centrum een goed idee. Op de Thorbeckelaan is te weinig ruimte om een aparte haltehaven te maken en de gemeente zag geen bezwaar tegen het stoppen op de rijbaan”, schrijft Gedeputeerde Staten (GS) van Zuid-Holland in beantwoording op vragen van CDA Zuid-Holland. Deze beantwoording staat haaks op wat de gemeente Sliedrecht eerder aan de media heeft bericht.

De situatie aan de Thorbeckelaan. Winkeliers willen geen bushalte voor hun deur en willen de parkeerplaatsen behouden. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

“De bus rijdt eens per kwartier, dus een groot deel van de tijd kan het autoverkeer ongestoord doorrijden. De gemeente heeft overlegd met de hulpdiensten, die evenmin een obstakel zagen in het stoppen van een bus op de rijbaan, omdat uitstappen weinig tijd kost. Deze halte heeft heel weinig instappers richting Sliedrecht-Oost”, aldus GS. 

Geen bezwaar
In december 2022 is een informatiebijeenkomst met bewoners en bedrijven geweest. “De winkeliers vonden het geen goed plan dat ‘hun’ parkeerplaatsen 30 m. zouden opschuiven. Vanaf de rotonde tot aan de bushalte blijven er zes parkeerplaatsen en per saldo verdwijnen er geen parkeerplaatsen, omdat de halte Talmastraat (150 m. verder) plaats zou maken voor nieuwe parkeerplaatsen. De provincie weegt de inbreng van bewoners en bedrijven af tegen andere belangen, zoals de doorstroming van de bus en logische looproutes. De gemeente had geen bezwaar tegen verplaatsing van de parkeerplaatsen en vroeg de provincie het voorstel met bewoners en bedrijven te bespreken. In april van dit jaar is er een bewonersbrief naar alle omwonenden gestuurd waarin staat dat de provincie graag een afspraak maakt om vragen over het ontwerp nader toe te lichten. Naar aanleiding van dit gesprek zouden eventuele verbeteringen doorgevoerd kunnen worden”, schrijft GS aan het CDA Zuid-Holland.

Altijd bereid
Verkeerskundigen kunnen volgens GS met verkeersmodellen (aantal auto’s per uur nu en in de toekomst) berekenen of er opstoppingen zijn te verwachten. GS: “Daaruit concluderen deskundigen dat het verkeer weinig hinder zal ondervinden en de hulpdiensten onderschrijven die conclusie. Van een stremming is dan ook geen sprake. De provincie is altijd bereid met gemeente en andere belanghebbenden het plan te bespreken.” Nog altijd is er geen duidelijkheid of de bushalte nu wel of niet wordt verplaatst. Ondernemers zijn tegen net als de gemeenteraad.

7 gedachten over “Gemeente vond volgens GS Zuid-Holland verplaatsen bushalte ‘goed idee’”

 1. Voor de zg. “oudjes” betekent het verplaatsen van de halte op Bw. plein nu net het niet meer kunnen bereiken van de winkels, tandarts etc. De bus gaf juist de mogelijkheid om te winkelen. Er even tussenuit. Heel jammer!

 2. Hoe gaat het nu verder, na de reactie van GS? Wordt er gevraagd naar een reactie van het College c.q. de wethouder, of gaat het CDA nog verdere vragen stellen. Wat gaat er nu werkelijk gebeuren aan de Thorbeckelaan. Dat zou ik wel eens willen weten.

 3. Wij hebben herhaaldelijk gevraagd om punten achter zinnen te zetten.
  Kennelijk tegen dovemansoren.
  Volgende keer komt een reacte niet meer online, omdat we willen dat teksten leesbaar zijn.
  Let ook op beledigen! Ook dat wordt niet toegestaan.

 4. Thorbeckelaan heeft een bushalte hoef geen nieuwe zonde van het geld wat besteed is aan herinrichting van die bushaltes weer slinks pannetje van ton spek die blijf Sliedrecht maar overhoop halen we hebben bushalte centrum het winkelplein niemand geen last van bussen nog niet zolang geleden nieuw asfalt aangebracht zelf aan mee geholpen er liggen teveel projecten open die mislukken door bepaalde wethouder

 5. Het is toch bekend dat de heersers in ons Sliedrecht leugenaars zijn

 6. Het is alleen jammer dat er niet gekeken wordt naar de doorstroming als de noord zuid verbinding is gerealiseerd en het antwoord van 4 x per uur een bus is ook beslist niet waar er komt 8x per uur een bus voorbij als deze gemiddeld 3 min stopt wil dit zeggen dat er een rij achter de bus staat van gemiddeld 12 autos nu vraag ik me eigen af wie er de verantwoording gaat nemen als de ambulance brandweer of politie met optische signalen en geluiden te laat aankomt bij het calamiteit de gemeente de provincie ben benieuwd ook komt er nu gemiddeld per dag zo 3 x een ambulance langs zie den cijfers op 112 Sliedrecht en dan vraag ik me eigen ook af waarom de bushalte niet voor de rotonde (bij de aula komt) kunnen de hulpdiensten er makkelijk voorbij en het is dichter bij de oudjes die tenslotte het meest gebruik maken van de bus maar dit terzijde ik zal het wel verkeerd zien tja ik heb ook geen tekentafel waaran ik zo iets kan verzinnen ben bang dat de gemeente Sliedrecht toch niks te zeggen heeft over wat de provincie beslist

Plaats een reactie

*=Verplicht veld