Tweederde bewoners tegen auto’s over Kerkbuurt-Oost

SLIEDRECHT – Ruim tweederde van de bewoners ziet niets in openstelling van een deel van de Kerkbuurt-Oost voor gemotoriseerd verkeer. Dat blijkt uit een onderzoek van de Ondernemersvereniging Kerkbuurt Sliedrecht. De winkeliers, die vorige week in de gemeenteraad aangaven tegen openstelling te zijn, zien zich gesteund in de uitslag onder omwonenden. 

Bewoners en winkeliers vormen volgens de ondernemersvereniging nu ‘één front’. Uit het onderzoek blijkt dat 66,8% tegen openstelling voor gemotoriseerd verkeer is over de Kerkbuurt-Oost; Voor is 2,7% (Foto Sliedrecht24)

Het onderzoek is gedaan onder bewoners op en rond de Kerkbuurt. Zeventig procent van de verspreide formulieren kwamen terug bij het bestuur van de ondernemersvereniging. 

Onbegrip en boosheid
Voorzitter Anne de Vries van de Ondernemersvereniging Kerkbuurt Sliedrecht zegt over de ingevulde enquêteformulieren: “We hoefde ze niet eens op te halen. Iedereen kwam ze brengen met elke keer een steunbetuiging erbij. In de vorm van onbegrip over het liggende voorstel, boosheid over eventueel verlies van veilig en rustig winkelen en dergelijke. Met 2,7% voor openstelling en 66,8% tegen openstelling is er geen twijfel mogelijk. De auto’s worden niet gewenst op de wandelpromenade.” 

Inspreken bij raad
De Ondernemersvereniging Kerkbuurt Sliedrecht spreekt dinsdag 22 september 2015 naar aanleiding van het gedane onderzoek opnieuw in bij de gemeenteraad. De Vries: “We hebben vorige week ons standpunt duidelijk uiteen gezet. De bewoners hebben we duidelijk mee. Hoe de stemming zal verlopen dinsdag weet niemand, maar strijdbaar zullen we te allen tijde blijven!”

3 gedachten over “Tweederde bewoners tegen auto’s over Kerkbuurt-Oost”

  1. Als men denkt deze buurt zo op te knappen, hebben ze het toch goed mis! I.p.v. dit plan, maak een plan voor meer groen in de kerkbuurt! Gezelligere verlichting! Meer terrasjes i.p.v. makelaarskantoren en opticiëns!

  2. Dat gaat dan een zeer korte raadsvergadering worden. Punt is gemaakt. Geen draagvlak voor een dergelijk plan. Leve de democratie.

  3. Het verbaast me niets, deze uitslag. Wat mij betreft een ondoordacht plan van het college om auto’s toe te willen staan op de winkelpromenade. Ik vraag me af of de mensen in het college er zelf weleens winkelen. Daarnaast vraag ik me af of er wel nagedacht is over de veiligheid rondom het toestaan van auto’s daar. Denk aan ouders met kinderen e.d. Nee serieus, ik had ons college iets hoger ingeschat. Jammer!!!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld