Tweede ster KVO voor Burgemeester Winklerplein

SLIEDRECHT – Donderdag 3 september 2015 krijgt winkelgebied Burgemeester Winklerplein de tweede ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO).

Bedrijventerreinen en winkelgebieden komen voor KVO-certificatie in aanmerking als de betrokken partijen gezamenlijk afspraken maken om overlast en criminaliteit aan te pakken. (Foto Sliedrecht24)

De ster is een beloning voor de langdurige samenwerking tussen ondernemers, gemeente, politie, brandweer en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

Samenwerken
Bij KVO draait het om samenwerken. Alle partijen doen mee en moeten zich houden aan afspraken, om de veiligheid van een winkelgebied te vergroten voor de lange termijn. Er is een plan van aanpak opgesteld om de veiligheid van het winkelcentrum te behouden.

Hercertificering
Om in aanmerking te komen voor het certificaat Continu Samenwerken moet een hercertificering plaatsvinden. Deze is inmiddels met goed gevolg afgelegd. Bij elke hercertificering reikt de burgemeester een ster uit, met een maximum van vijf.

Verbeterpunten
De betrokken partijen willen zich ook in de toekomst blijven inzetten om de veiligheid en leefbaarheid in het gebied te behouden en om eventuele verbeterpunten aan te pakken.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld