Spreekuur rijbewijskeuring in De Havik

SLIEDRECHT – Woensdag 9 september 2015 zijn automobilisten welkom in activiteitencentrum De Havik voor een rijbewijskeuring. De keuring is bedoeld voor senioren, chauffeurs met rijbewijs C, D en E en voor overige automobilisten, die voor verlenging van hun rijbewijs door een arts moeten worden gekeurd.

Voor mensen die op de genoemde datum niet kunnen, zijn er andere mogelijkheden in de regio. (Foto Sliedrecht24)

Senioren betalen € 35,00 voor de keuring. Voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C, D en E is het tarief € 45,00.

Keuringscheck
Automobilisten die 75 jaar of ouder zijn, zijn verplicht zich voorafgaande aan de verlenging medisch te laten keuren. In sommige gevallen is een medische keuring al eerder noodzakelijk. Via de website Keuringscheck kunnen mensen kijken of een medische keuring nodig is. Op deze website is ook te zien welke van de drie keuringsformulieren, de zogeheten ‘Eigen Verklaring’, mensen nodig hebben. Dit formulier is te koop bij de meeste gemeenten, bij rijscholen en kantoren van het CBR (met DigiD). Aanvragen via Regelzorg kan ook.

Keuringsprocedure
Verwerking en beoordeling van de ‘Eigen Verklaring’ gebeurt door het CBR en kan tot drie maanden duren. Regelzorg adviseert daarom om minimaal vier maanden voor de geldigheid van het rijbewijs afloopt te beginnen met de keuringsprocedure.

Voor meer informatie over de rijbewijskeuring of voor het maken van een afspraak gaat u naar de website van Regelzorg of belt u tijdens kantooruren naar telefoonnummer: 088 2323300. 
De Havik is gevestigd aan de Thorbeckelaan 110.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld