Schaakvereniging viert 80-jarig jubileum

SLIEDRECHT – Schaakvereniging Sliedrecht viert op zaterdag 31 oktober 2015 het 80-jarig jubileum. Komend seizoen staat in het teken van het jubileumjaar. 

Het nieuwe seizoen van de schaakvereniging begint donderdag 3 september 2015 in activiteitencentrum De Havik. Bij de jeugd zullen enkele spelers weer gaan strijden om een NK-titel, terwijl bij de senioren de hoogste teams een woordje proberen mee te spreken in hun klasse, zowel landelijk als in de onderbond.

Jeugd
De nadruk ligt bij de jeugd. Het actieve jeugdbeleid heeft het afgelopen seizoen het nodige rendement opgeleverd. Het A-team speelde vorig jaar al in de hoogste jeugdklasse, Meesterklasse A.  Dit seizoen gaan Marijn den Hartog, Adrian en Andrew Mensing en Jorik Klein de opgedane ervaring omzetten in wellicht een top-10 positie. Om deze successen te continueren en om de schaakjeugd meer aandacht te geven zullen er bij de schaakvereniging extra activiteiten zijn en krijgen talentvolle jeugdspelers extra schaaklessen.  De befaamde trainer Herman Grooten gaat het A-team trainen. Hij heeft de taak het talentvolle team klaar te stomen voor het NK. Ook  zullen er extra competities zijn en doet de vereniging mee aan verschillende regiotoernooien. De jeugd wordt tijdens de schaaklessen opgeleid volgens het zogenoemde Stappenplan. Daarmee kan de jeugd diploma’s halen; van de Eerste tot en met de Zesde Stap. Daarnaast speelt de jeugd elke week een partij voor de jeugdcompetitie. In twee groepen speelt de jeugd om bekers, die elke competitie te verdienen zijn. Per seizoen zijn er twee competities; een najaars- en een voorjaarscompetitie. Door met extra jeugdleiders te werken krijg elk jeugdlid meer persoonlijke aandacht. Op vrijdagavond organiseert de vereniging extra trainingen voor jeugdspelers, die daar belangstelling voor hebben.

Senioren
Ook senioren kunnen terecht bij Schaakvereniging Sliedrecht. Wekelijks spelen de senioren vanaf 20.00 uur hun partij in de onderlinge competitie. Er wordt naar sterkte ingedeeld, zodat een beginnend schaker niet direct de toppers ontmoet. Het is geen verplichting om elke week te spelen. Ook als twee keer per maand wordt gespeeld, kan er aan de onderlinge competitie worden deelgenomen. Komend seizoen zal Wim Pool in zijn poging zijn titel te prolongeren vooral de aanstormende jeugdspelers als gevaarlijkste tegenstanders krijgen. Zo zullen Niels Mijnster, Tobias Dekker en Robert van Rekom een gooi gaan doen hun eerste cap te veroveren. Veelvoudig kampioen Wim Hokken (20x) zal op jacht gaan naar het record van P.C. Parel, die 22 keer clubkampioen is geworden. Ook Peter van den Bergh aast op revanche en gaat voor zijn zesde cap. Zal Wout Boer opnieuw tweede worden? Jeugdspelers Adrian en Andrew Mensing zullen zich volgens de club in de top gaan nestelen, met in hun kielzog Jorik Klein, die ook een aardig woordje mee zal spreken.

Verenigingen
Daarnaast spelen de senioren in teams tegen andere verenigingen. Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht speelt aankomend seizoen in de derde klasse KNSB. Het tweede team zal dit seizoen moeten bewijzen in de promotieklasse van de RSB thuis te horen. Met de doorstroming van enkele jeugdspelers en de komst van enkele routiniers zal het streven handhaving zijn. Het derde team zal zich dit seizoen opnieuw moeten bewijzen in de eerste klasse. Dat lijkt een bijna onmogelijke taak, maar het team heeft voor hetere vuren gestaan. De overige drie teams komen uit in respectievelijk de derde en vierde klasse van de RSB. Het is lang geleden dat Sliedrecht vijf achttallen kon opstellen.

Belangstelling
Een ieder die belangstelling heeft voor het schaken in clubverband kan vrijblijvend een kijkje nemen op één van de clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht, waar men een schaakles kan volgen of een partijtje kan spelen. Er kan ook direct aan de onderlinge competitie worden deelgenomen (ingedeeld naar sterkte). Elke donderdagavond, van september tot en met juni, zijn de clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht. Vanaf 19.00 uur beginnen de schaaklessen c.q. de jeugdcompetitie. Vanaf 20.00 uur beginnen de verschillende competities voor senioren.

Contributie
De speelzaal is Activiteitencentrum De Havik, Thorbeckelaan 110 in Sliedrecht.
De contributie bedraagt € 6,00 per maand, € 4,00 voor studerenden en € 4,00 voor de jeugd t/m 12 jaar. 

Voor meer informatie kunt u terecht bij secretaris Peter van den Bergh, tel. 0184 – 692213. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld