Twee slachtoffers schietpartij op Lijsterweg ook verdachten

SLIEDRECHT – Op de Lijsterweg / Valkweg is zaterdagavond 19 oktober 2019 rond 20.30 uur een schietpartij gebeurd, waarbij twee mensen zeer zwaargewond zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. De gewonde mensen zijn volgens de politie ook aangehouden als verdachten. Onder politiebegeleiding zijn de slachtoffers met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De schoten vielen voor Hof van Sliedrecht aan de Lijsterweg, in wijk Vogelbuurt-Noord. 

Onderzoek later op de avond op de hoek Lijsterweg / Thorbeckelaan. (Foto Ruben van der Sterren / Sliedrecht24)

“We onderzoeken de rol van de verdachten en zijn aangehouden. Ook zijn we op zoek naar meerdere verdachten, die mogelijk met een auto of op de fiets zijn vertrokken”, zegt woordvoerder Mirjam Boers van de politie Rotterdam. 

Tekst gaat verder onder tweet.

De gewonde mensen gingen daarna richting Valkweg en Sperwerstraat. Eén zwaargewonde werd gevonden op de Lijsterweg, de andere aan de Sperwerstraat. Voor het incident werden twee traumahelikopters ingezet. Eén landde net buiten het dorp in Sliedrecht-Oost. Afzettingen waren er op de hoek Lijsterweg / Thorbeckelaan, voor sporthal De Valk (waar een jas lag – red.) en voor de ingang van de Sperwerflat. Later werd onder meer het plaats delict bij de Lijsterweg / Thorbeckelaan uitgebreid. Ook vloog de politiehelikopter geruime tijd boven Sliedrecht.

Hulzen en bloedspoor
Publiek werd op afstand gehouden, getuigen werden voor verhoor meegenomen met de politie, die groot was uitgerukt. Onder de politie-eenheden zat ook een speciale interventie-eenheid. Zeker zeven kogelhulzen zijn gevonden op de Lijsterweg. De politie doet onderzoek wat er zich precies heeft afgespeeld. Daarvoor kwam later op de avond de Forensische Opsporing. Er zou, naast gevonden hulzen, ook een bloedspoor langs de gebouwen lopen. Ook een hondenwagen kwam naar de locatie. Voor onderzoek was uren de omgeving afgesloten. Of ook een wapen in de bossage bij de Lijsterweg is gevonden, is door dr politie niet bevestigd. Waarom er is geschoten, is niet bekend.

Door afzetting
Een kleine personenauto reed kort voor 23.00 uur vol gas door de afzetting aan de Lijsterweg / Thorbeckelaan. Over het onderzoeksgebied. Later werd hij gestopt en is voor zover bekend niet aangehouden. Later reed de bestuurder weer weg. Details zijn niet bekend. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Getuigenoproep
De politie doet een oproep. Bent u getuige geweest of heb je beelden van wat zich heeft afgespeeld? Neem dan contact op met de politie via tel. 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800 – 7000. 

7 gedachten over “Twee slachtoffers schietpartij op Lijsterweg ook verdachten”

 1. Dat is ook zo Kees van der Hel.
  Dat zie ik ook wel. Maar als je een melding hebt of ergens iets zie dan loop je tegen de muur op.
  En dat moet niet kunnen met deze bezetting wijkagenten in Sliedrecht. De antwoorden die ik kreeg bij Mobiel Media Lab van politie…..het was echt sterk onvoldoende hoor. Ze hadden oog voor de kinderen die op een motor wilde. Waarom stonden ze er dan? Het kan toch ook allebei? Ze hadden een kans om dichterbij de burger te komen en dan kreeg ik zulke rare antwoorden! Dus ik ga niet meer zo snel hoor! Daarom geef ik Angela gelijk. Agenten met een goede instelling zullen zeker hun best doen en daar moeten we blij mee zijn! Het beleid van de landelijke politiek deugt gewoon niet in deze.

 2. En Angela.. Heb jij een blik met goed opgeleide agenten op voorraad? En wel wat beter opgeleid dan de agenten zoals die te keer gingen in Groningen. Dàt is het gevolg van jarenlang slecht en kortzichtig beleid. Er zullen plenty mensen het eens met je zijn maar een oplossing voor nu bestaat er niet. Het heeft niet lang geduurd voordat we in een samenleving kwamen waarin we nu mogen genieten van de vruchten van dat afbraakbeleid maar het zal vele jaren duren voordat het beeld zal kantelen…

 3. Dat is de prijs die we betalen voor onze keuzes, met namen voor de politieke partijen die we gekozen hebben.

  Politie krijgt minder geld en mag steeds minder omdat het al snel een te harde aanpak is!! de politie pakt jongeren iets te hard aan volgens de smalenleving en het staat gelijk op youtube en ooow wat een schande,,, en als dat geen schande is dan pakken wij als ouders de politie aan of leraaren omdat ze onze kinderen te hard aan pakken en dan gaan wij deze mensen eens aanpakken!!!

  Al met al hebben we voor een groot deel hier zelf voor gekozen deze tolerante samenleving waar veel mag en dan krijg je dat de criminelen ook meer speelveld krijgen..

 4. Zeker helemaal mee eens!!!
  Ik begrijp dat de bezuinigingen van de overheid z’n sporen achterlaat. Maar je ziet dat ze zich wél inzetten voor onzinnige en onbelangrijke zaken terwijl dit soort problematiek fors toeneemt.
  En dat is niet geloofwaardig.
  De burger ziet dit!

 5. maar Angela, hoe durf je dat te suggereren, dan moeten ze nog écht wat gaan doen ook… en daar wordt je toch geen oom agentje voor. De gewone burgers als jij en ik het leven zuur maken is de specialiteit, maar ze zijn niet van de ongediertebestrijding hoor…

  Afgezien van een aantal goede dat hun taak wél serieus neemt,
  maar die kunnen het helaas allemaal niet bijbenen.
  Tijd voor een politieorgaan in NL dat wel hun mannetje of vrouwtje staat, respect afdwingt, aanwezig is, en actief wat voor de omgeving betekent!

 6. Vernielingen, overlast hangtuig, achterlijk harde knallen…nu weer een schietpartij…gaat lekker Sliedrecht!!
  Wordt het niet eens tijd beleid te maken en meer politie in te zetten? Dat bureau is geen recreatiezaal toch? Ga (…) eens handhaven in dat dorp!!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld