Japans restaurant Oishi Fusion

Sliedrecht in slotfase naar volle winst

door Joop Hartog
SLIEDRECHT – In een voor beide ploegen belangrijke wedstrijd heeft Sliedrecht zaterdag 19 oktober 2019 op eigen terrein een nipte 1-0 overwinning behaald tegen Almkerk. Sliedrecht had zes punten vergaard en de tegenstander vier, dus het was aanklampen of afhaken bij de kopgroep van de ranglijst.

Akram Chentouf in de mangel tussen twee Almkerkspelers. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

In de eerste minuut hadden de gasten de leiding al kunnen nemen maar de boogbal was niet hoog genoeg, zodat keeper Donatz kon ingrijpen. Verder kwam de wedstrijd maar moeilijk op gang en ondanks het veldoverwicht van Sliedrecht kon het absoluut geen vuist maken tegen de stugge verdediging van Almkerk. Na een half uur spelen verdween een kopbal van Van Harlingen net naast, maar daar bleef het de eerste helft ook bij.

Meer lef
Na de pauze toonde Almkerk meer lef en verplaatste het spel naar het middenveld. De ruimte die daardoor ontstond achter de verdediging kon Sliedrecht maar moeilijk bespelen. Het fysiek sterke Almkerk won de meeste duels en positioneel stond het elftal goed. Dat kon in die fase niet altijd gezegd worden van Sliedrecht, dat steeds zoekende was.

Moeilijk openingen vinden
Het eerste echt gevaarlijke moment dat Sliedrecht creëerde was na 70 minuten, toen een hard en laag schot van invaller Jeroen Muilwijk door keeper Korebrits werd gestopt. Verder was het moeilijk openingen te vinden in de stugge defensie van de gasten.

Matig duel
Eindelijk kwam er een vloeiend opgezette aanval over rechts, waarbij een kleine 10 minuten voor tijd Marciano Simonis in schietpositie werd gebracht en de 1-0 hard en laag binnenschoot. Dit was de nekslag voor het hardwerkende Almkerk, dat niet meer bij machte was om iets terug te doen. Een zeer matig duel van Sliedrechtse kant, maar wel zonder tegendoelpunt(en) en drie winstpunten. Zaterdag 26 oktober 2019 speelt Sliedrecht in en tegen Papendrecht, aanvang 14.30 uur.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld