Twee buitenspeldoelpunten nekken Sliedrecht

SLIEDRECHT – De derby tussen Sliedrecht en het Leerdamse LRC (nummer 9 tegen nummer 4) is zaterdag 5 november 2022 voor Sliedrecht in een teleurstelling geëindigd. Mede door toedoen van twee doelpunten die in buitenspelpositie werden gescoord, verloor Sliedrecht deze belangrijke wedstrijd met 2-4.

Aanvoerder Mark den Hartogh probeert doelpuntenmaker Danny van Laarhoven te stoppen. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Deksel op neus
Met een geheel fitte ploeg begon Sliedrecht aan deze zware klus die een ommekeer zou moeten betekenen voor Sliedrecht als we naar de ranglijst kijken. Maar het deksel viel al snel op de neuzen, toen in de vierde minuut al een voorzet van rechts vrij door de opkomende verdediger Furkan Cetin werd binnengeschoten (0-1). En nog voor er tien minuten waren gespeeld was het al 0-2, toen Jamal Ouassif in overduidelijke buitenspelpositie door mocht gaan van scheidsrechter Richard van de Rest, die het vlagsignaal van de assistent volkomen negeerde en de situatie vanaf de middenstip beter zou hebben gezien.

Te veel balverlies
Er restte Sliedrecht niet meer dan volop in de aanval te gaan, maar de tactiek om met lange ballen achter de verdediging te komen werkte niet. Op deze manier werd te veel balverlies geleden. Toch werd na ca. 20 minuten en goede aanval door Danny van Laarhoven met een fraai diagonaal schot afgerond (1-2) en was de strijd weer open. Sliedrecht had in die eerste helft wel een veldoverwicht, maar kon het georganiseerd spelende LRC toch niet echt in gevaar brengen.

Volledig genegeerd
In de tweede helft een bijna identieke situatie, waarbij de assistent opnieuw volledig werd genegeerd door de leidsman en een buitenspel doelpunt van Fabian van Horssen werd goedgekeurd (1-3). Logisch dat dergelijke beslissingen frustraties opriepen bij de Sliedrecht-spelers, die dan weer gemakkelijk worden gepareerd met een gele kaart. Toch bleef Sliedrecht strijden voor een beter resultaat, maar behoudens een paar kleine kansjes kon de ploeg van trainer Verbeek geen potten breken.

Geheel ander verloop
Kort voor tijd mocht Sliedrecht nog een strafschop nemen omdat Mike van Kraaij werd gevloerd binnen het 16-meter gebied. Marciano Simonis verzilverde deze strafschop feilloos (2-4). Al met al een teleurstellend resultaat voor Sliedrecht. Voetballend was LRC de betere ploeg, maar de wedstrijd zou een heel ander verloop hebben gekregen wanneer de scheidsrechter samen met zijn assistenten de wedstrijd zou hebben geleid en niet als éénling zou zijn opgetreden. Zaterdag 12 november 2022 speelt Sliedrecht in Gorinchem tegen S.V.W., aanvang 14.30 uur