Ondernemers ‘boven snelweg A15’ mogen vanaf nu elke zondag open

SLIEDRECHT – Het is zondag 6 november 2022 officieel koopzondag, maar eigenlijk is deze naam achterhaald voor de zaken in Sliedrecht-Noord. Vanaf nu mogen ondernemers ‘boven de snelweg A15’ namelijk elke zondag hun deuren openen. Dat is voor het eerst in het bestaan van de gemeente Sliedrecht. De meesten die daaraan meedoen, zijn open van 12.00 – 17.00 uur. 

Zondagopenstelling ‘boven de A15’ is vanaf nu elke zondag toegestaan. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Vorige maand besloot de gemeenteraad van Sliedrecht met een nipte meerderheid (elf stemmen voor, tien stemmen tegen – red.) vóór de zondagopenstelling voor een deel van Sliedrecht. De partijen die tegenstemden, vinden dat er voor verdeeldheid in het dorp is gekozen. 

13 gedachten over “Ondernemers ‘boven snelweg A15’ mogen vanaf nu elke zondag open”

 1. @Angel Vreugdenhil: dus geen plaats voor geloof in de politiek maar wel plaats voor ideologie? Kunt u ook voorbeelden noemen van landen waar geloof geen enkele rol speelt in de politiek en wat aangename landen zijn om te wonen met bijvoorbeeld respect voor de mensenrechten, vrijheid van meningsuiting en godsdienstvrijheid?

 2. In een seculiere staat zou geloof geen rol meer mogen spelen in de politiek. Helaas blijft in veel dorpen de sgp/christenunie op de apenrots zitten.
  Belemmerend voor ontwikkeling en vernieuwing, want out of the box denken is onbespreekbaar.

 3. @G. de Wit: ik zie geen argumenten in uw betoog die hout snijden. Alles 7 dagen per week open zonder dat de koopkracht van de consumenten toeneemt is op de langere termijn economische zelfmoord voor een ondernemer. Wie er vooral voor zijn, zijn de (verwende) consumenten onder ons volk die als drammende kinderen alles willen en wel meteen. Dat we daarvoor rust en regelmaat in de samenleving opofferen interesseert ze blijkbaar niks. Dat we überhaupt deze discussie moeten voeren terwijl er zoveel kleine(!!) zelfstandige ondernemers omvallen door de hoge energieprijzen is bizar. Juist minder open dan meer is mijn voorspelling voor de toekomst, het grootwinkelbedrijf is de lachende winnaar met dank aan de “progressieve krachten” in ons land/dorp.

 4. Wat snap je er niet aan dat mensen zelf moeten kunnen beslissen hoe ze hun tijd indelen?
  Vroeger op zondag de stilte horen? Niet met al die kerkklokken hoor.

 5. @G. de Wit: u doet nogal een aanname alsof alle tegenstanders van de zondagopenstelling stijle gereformeerden zijn die zondags 2 x naar de kerk gaan. Er zijn genoeg mensen die geen trek hebben in altijd maar doorgaan en de zondag gebruiken voor gezinsmomenten. De achterliggende 30 jaar ( Ikea ging rond 1992 op zondag open in Sliedrecht) zijn er genoeg niet-christenen geweest die hun bedenkingen hebben geuit bij het 24/7 vrijlaten van de openingstijden. Collectieve rustmomenten zijn een groot goed, vroeger kon je op zondag zelfs in grote steden de stilte nog “ horen”. Allemaal opgeofferd voor? Ja waarvoor eigenlijk? Zoals Martin aangeeft, voor de vergeten boodschappen en het funshoppen?

 6. M Nieuwkoop

  Wat kan jou het schelen wat mensen nodig hebben die willen winkelen
  dat mogen ze toch zelf weten?
  Ik vraag toch ook niet waarom je het perse nodig vindt om naar de kerk te gaan op zondag.

 7. Ik was gisteren in de Loods5 in Sliedrecht. Wat een gezellige drukte was het daar. De parkeerplaats was helemaal vol, het restaurant ook.
  Fijn dat er voor voor de de inwoners van deze regio nu ook meer mogelijkheden in Sliedrecht komen om iets leuks te doen op de zondag. Fijn voor de ondernemers dat ze meer vrijheid krijgen om omzet te draaien.
  Hopelijk is het in de toekomst ook in het centrum van Sliedrecht op zondag een gezellige drukte.

 8. @Heb Wink: inderdaad, 22% van de Sliedrechters gaat op zondag buiten Sliedrecht zijn dagelijkse boodschappen doen. Althans, dat kon ik enkele weken terug op Sliedrecht24 lezen. Oftewel, de overgrote meerderheid doet dit niet. Hoezo een luidruchtige minderheid willen please?!

 9. Ik geef mijn mening maar rond mij hoor de zelfde vraag.
  De mensen die willen winkelen wat hebben die nodig extra suiker klontjes,schoenen enz.
  Of is uitje gewoon zoals vaak hoor kan wel ?
  Ik vergat vla nou eten we een banaan als toetje.

 10. De partijen die tegenstemden, vinden dat er voor verdeeldheid in het dorp is gekozen.

  Hadden de partijen die tegenstemde iets met het geloof te maken???????
  Mijn antwoordt is hierop. Hoelang heeft het geloof de bewoners van Sliedrecht niet gekleineerd door de deuren van de ondernemers dicht te houden. We leven in het jaar 2022. Niet meer in het jaar 1800.
  Hoeveel grote ondernemers zijn Sliedrecht niet voorbijgelopen, om dat er op zondag niet gewinkeld mocht worden. Kijk hoeveel mensen uit Sliedrecht naar ander steden gaan om op zondag te winkelen. Eindelijk is Sliedrecht ontwaakt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld