Turnsters Synergos laten zich zien op landelijke turnwedstrijden

DOKKUM / SLIEDRECHT -In sporthal De Doelstien in Dokkum in Friesland vonden zaterdag 25 november 2023 de landelijke turnwedstrijden plaats. Bij de junioren die uitkomen in de tweede divisie kwam Stephany Koppelaar in actie. 

Anique Bakker had goede oefeningen op sprong en balk. Helaas liep vloer niet zoals gepland. (Foto omnisportvereniging Synergos)

Het is haar het eerste jaar dat zij in dit supplement meedoet. In deze poule zitten 39 turnsters die meedoen op dit niveau van wie er steeds negentien of twintig turnsters tegen elkaar uitkomen tijdens de wedstrijd. Deze deelnemers kunnen per wedstrijd veranderen.

Tekst gaat verder onder foto.

Stephany Koppelaar begon met een goede vloeroefening, daarna sprong ze op het onderdeel sprong een nette half in/half uit. (Foto omnisportvereniging Synergos)

Brugoefening
Bij het inturnen van de brug kwam Stephany Koppelaar helaas hard met haar voet in aanraking met de lage ligger. Ondanks de schaafwond die ze hier aan overhield, liet ze een prachtige brugoefening zien waarbij ze op dit onderdeel eerste werd met de hoogste moeilijkheidswaarde van haar poule. Balk was daarna wel iets lastiger helaas had ze daar een val. Maar Stephany eindige toch op een mooie dertiende plaats.

Toestelfinale
In ronde 5 was Anique Bakker aan de beurt. Zij turnt mee bij de senioren tweede divisie. Dit is een poule van 40 turnsters waarbij deze turnsters worden verdeeld over 2 banen tijdens de wedstrijden. Ook Anique begon met een sterke brugoefening waarbij zijn op een gedeelde eerste plaats op dit onderdeel uitkwam. Zij behaalde een score van 11.750 waardoor zij wordt gezien als toestel specialist. Daardoor mag zij, in het geval dat zij zich niet zou plaatsen voor de halve finale, toch tijdens die wedstrijden proberen om een plaats in de toestelfinale te bemachtigen. Anique had daarna goede oefeningen op sprong en balk. Helaas liep vloer niet zoals gepland, maar ook met een iets lagere vloer score behaalde Anique de 7de plaats tijdens deze wedstrijd. De volgende wedstrijd van Stephany en Anique is zaterdag 9 december 2023 in Alkmaar.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld