Zwemmers Door Water Fit presteren op Regio West Competitie

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Zwem- en polovereniging Door Water Fit (DWF) zwom zaterdag 25 november 2023 het tweede deel van de Regio West Competitie in Papendrecht. In de competitie is DWF ingelopen op de nummer drie en het puntenverschil is nu nog maar vier punten.

De estafetteploeg bij de start. De wedstrijdploeg kan trots terugkijken naar de wedstrijd, waarbij er veertien medailles en negentien persoonlijke records (PR) zijn behaald. (Foto DWF)

De wedstrijd werd geopend met de 4x50m gemengd wisselslag estafette. Startzwemmer Silke Lagendijk begon met de 50m rugcrawl en zwom als tweede. Ze werd overgenomen door Milan van Renswoude voor de 50m schoolslag. Vervolgens kwam Roos van Wingerden in actie voor de 50m vlinderslag en slotzwemmer Aram Petrosyan op de 50m borstcrawl. De ploeg finishte als tweede.

Hogendoorn
De heren begonnen met de 200m schoolslag. Nick Hogendoorn verbeterde zijn oude tijd met een halve seconden en behaalde een zilveren medaille. Bob Hogendoorn zat net boven zijn eigen tijd, maar zwom wel snel genoeg voor een bronzen medaille. Daar bleef het niet bij. Op de 200m vrije slag zwom hij een PR van zevenentwintig honderdsten en behaalde zijn tweede bronzen medaille. Op zijn laatste afstand de 50m vlinderslag behaalde Bob zijn derde bronzen medaille. Puck Hogendoorn had een ‘top’ wedstrijd. Op haar eerste afstand de 200m rugcrawl zwom ze een mega PR van 35 seconden en behaalde een bronzen medaille. Later in de wedstrijd verscheen ze nog aan het startblok voor de 50m vlinderslag en behaalde een zilveren medaille.

Record verbeterd
Voor Emily Versteeg was dit de eerste wedstrijd voor de Regio West Competitie. Op de 100m vrije slag zwom ze twee keer een PR. Op haar tussentijd van de 50m verbeterde ze haar tijd met een halve seconde. Haar eindtijd verbeterde ze met vijf seconden. Danique Hoogendorp deed hetzelfde op haar 200m vrije slag. Zowel op de 50m als de 100m en de 200m zwom ze een PR., dus drie keer een PR in één afstand. Haar 50m tijd verbeterde ze met één seconde, de 100m verbeterde ze met vier seconden en haar eindtijd verbeterde ze met twaalf seconden.

Medailleregen
Naast bovengenoemde prestaties waren er medailles voor Kenji Bor (3e), Thijs Militie (3e), Sanne Nederveen (2x 1e, 2e) en Anne-Lotte de Vreede (3e). Er zijn PR’s gezwommen door Kenji Bor (2x), Nienke Cuijlenburg (2x), Myrthe de Lange (1x), Thijs Militie (2x), Sanne Nederveen (1x), Aram Petrosyan (1x), Milan van Renswoude (1x) en Anne-Lotte de Vreede (1x). Volgende week zaterdag 2 december wordt de Meerkamp gezwommen in Rotterdam. Online krant Sliedrecht24 is mediapartner van DWF.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld