Merwede/Multiplaat toont karakter, maar Albatros blijkt lastige horde

ZWIJNDRECHT / SLIEDRECHT – Voor de derde keer zijn zaterdag 25 november 2023 de degens gekruist tussen Albatros en Merwede/Multiplaat en nu voor het eerst in de zaal in Zwijndrecht. Een tegenstander die de Sliedrechters traditioneel niet echt lekker ligt.

Het werd gisteren in de Develsteinhal vooral een tactisch steekspel wat zeker in de eerste helft niet leidde tot goed en mooi korfbal. (Foto Merwede/Multiplaat)

Het was zaak om in de eerste helft in ieder geval bij te blijven, omdat bij de eerste 2 wedstrijden tegen Albatros dit seizoen in de rust de achterstand al te groot was en niet meer in te halen was. Na tweede keer op voorsprong te hebben gestaan nam de thuisploeg bij 3-3 duidelijk het voortouw en liep het gestaag uit naar 8-3. Aanvallend hadden de rood/witten het lastig om echt tot goede kansen te komen maar door 2 prima goals werd de rust bereikt met een 8-5 achterstand. Niet een al te groot gat dus, maar het spel moest wel beter.

Zure nederlaag
De eerste goal na rust was wel voor de Sliedrechters, maar het waren de Zwijndrechters die door drie goals op rij uitliepen naar 11-6. Dat was een domper, maar mede door wat wissels, de juiste mentaliteit en strijd kwam het team van coach Jansen beter in de wedstrijd. En door in een fase van een kwartier een enorme tussensprint te maken, stond er met nog vier minuten te gaan ineens een 12-13 voorsprong op het scoprebord. Wat volgde was een hectische en wederom spannende eindfase die alle kanten op kon gaan. Albatros scoorde vervolgens twee keer, maar net als vorige week bleef de jonge ploeg strijden voor elke meter en werd 2,5 minuut voor tijd toch weer de gelijkmaker gemaakt. Helaas werd een minuut voor tijd toch nog de winnende treffer gemaakt, waardoor de einduitslag 15-14 op de borden kwam. Een zure nederlaag en helaas bleken drie gemiste strafworpen in deze wedstrijd cruciaal en stond Merwede/Multiplaat met lege handen.

Gedeelde eerste plaats
Een wedstrijd die geen winnaar verdiende. Albatros duidelijk beter in de eerste helft en Merwede/Multiplaat de tweede helft, but…you win some, you lose some. Zoals het er nu naar uitziet, wordt dit zo’n poule waar iedereen van elkaar kan winnen. Alles staat zeer dicht bij elkaar, wat resulteert na drie speelronden in vijf (!) ploegen met vier punten op een gedeelde eerste plaats. Zaterdag 2 december 2023 is er weer een thuiswedstrijd in een sfeervolle sporthal De Stoep tegen het Zeeuwse Tjoba uit ‘s-Hendrikskinderen nabij Goes, de wedstrijd start om 16.45 uur. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld