Prepaid of abonnement? Zo maak je de juiste keuze voor jou!

(Commercieel artikel)
SLIEDRECHT – Ben je toe aan een nieuw abonnement? Maar twijfel je of je nog wel voor een abonnement moet kiezen? Overweeg je misschien zelfs wel om dit keer voor prepaid te gaan? Maar heb je geen idee wat de juiste keuze is? Dan wordt het hoog tijd om de voor- en nadelen van iedere optie op een rijtje te zetten. Want wat zijn nu precies de verschillen tussen prepaid en een abonnement? Hoe maak je de juiste keuze? Met dit artikel helpen we je op weg. Het verschil tussen prepaid en een abonnement

De meeste mensen zijn ooit begonnen met prepaid. Maar wat is dat eigenlijk? Het woord zegt het al. Bij prepaid internet betaal je van tevoren. Je schat dus in hoeveel data en belminuten je nodig hebt en je koopt hier tegoed voor. Zodra je het internet gebruikt, belt of sms’t, gaat dit van het tegoed af. Zodra je tegoed op is, kun je de telefoon niet gebruiken totdat alles weer opgewaardeerd is. Het bellen van het noodnummer blijft wel altijd mogelijk.

Houd er rekening mee dat de tarieven voor bellen, sms’en en internetten bij prepaid hoger liggen dan bij een abonnement. Toch kan prepaid in sommige situaties wel de beste keuze zijn. Dit zien we vooral bij mensen die hun telefoon weinig gebruiken. Het is dan zonde om een abonnement af te sluiten als je verbruik helemaal niet in de buurt komt van je bundel. Dan is het voordeliger om voor prepaid te kiezen. Ook starten veel kinderen met prepaid als ze hun eerste telefoon krijgen. Dit is een goede manier om het verbruik in de gaten te houden en leren zuiniger om te gaan met de telefoon. Voor de ouders is het sowieso een geruststellende gedachte dat je kind niet meer kan verbruiken dan het tegoed.
Telefoongebruik jongeren verminderen met prepaid en laaggeletterdheid Sliedrecht aanpakken

Gemeente Sliedrecht heeft er de afgelopen jaren alles aan gedaan om de laaggeletterdheid aan te pakken. Laaggeletterdheid is iets anders dan analfabetisme. Bij analfabetisme kan er helemaal niet gelezen of geschreven worden. Bij laaggeletterdheid ervaren mensen hier simpelweg veel moeite mee. Meestal door een gebrek aan ervaring. We zien dit steeds vaker terug. Helemaal nu jongeren van jongs af aan meer tijd op smartphones, laptops en tablets doorbrengen. Er wordt hierdoor minder geschreven en gelezen. Indirect zou het gebruik van een prepaidkaart hier ook bij kunnen helpen. Jongeren hebben hierdoor een limiet wat ze kunnen gebruiken. Als het tegoed op is, kan de smartphone ook niet meer gebruikt worden. Hierdoor leren ze hun gebruik te doseren en kunnen ze ook gestimuleerd worden om andere activiteiten te ondernemen.

Voordelen
Maar waarom zou je nog meer voor prepaid in plaats van een abonnement kiezen? Dit kan verschillende redenen hebben. Een van de grootste voordelen van prepaid is dat dit uitermate geschikt is voor mensen die hun telefoon weinig gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan senioren die de telefoon enkel in uitzonderlijke gevallen gebruiken. Dan is het simpelweg te duur om een abonnement af te sluiten. Daarnaast zijn er ook mensen die om welke reden dan ook geen abonnement af kunnen sluiten. Bijvoorbeeld omdat ze schulden hebben. Als ze dan toch over een telefoon willen beschikken, dan moeten ze voor een optie kiezen waarbij ze niet in een systeem worden geregistreerd. Zij mogen dan misschien wel geen abonnement afsluiten, maar ze zijn wel in staat om voor prepaid te kiezen. En ten slotte biedt het ook voordelen dat je precies weet hoeveel je kwijt bent aan je telefoon. Je bepaalt zelf hoeveel je maandelijks uitgeeft aan tegoed en leert hier ook zuiniger mee om te gaan. Zo kun je geld besparen en ervoor zorgen dat je je telefoon niet onnodig vaak gebruikt. Let op: als je je telefoon veelvuldig gebruikt, dan is het meestal goedkoper om voor een abonnement te kiezen. Vergelijk de tarieven daarom ook goed.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld