COVID op afdelingen in Albert Schweitzer ziekenhuis

DORDRECHT / SLIEDRECHT – “Het is niet zozeer een uitbraak, maar corona komt in dit seizoen gewoon weer meer voor in de samenleving en dus ook in het ziekenhuis”, dat bericht het Albert Schweitzer ziekenhuis, “Van alle luchtweginfecties zien we in deze maanden een piek optreden. We wisten tijdens de pandemie al dat COVID ‘erbij zou gaan horen’.” Er liggen op dit moment 21 mensen op diverse afdelingen samen opgenomen met COVID (het is meestal mét COVID en niet dóór COVID), van wie vijf op de hartafdeling.

Op de Spoed Eisende Hulp (SEH) wordt volgens het ziekenhuis iedere patiënt met luchtwegklachten getest en, indien positief, in isolatie verpleegd. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

“Het komt ook voor dat mensen zonder klachten deze tijdens de opname alsnog krijgen en dan positief getest worden. In dat geval worden ook alle kamergenoten getest”, zegt het ziekenhuis, die de situatie vooralsnog ‘goed beheersbaar’ noemt.

3 gedachten over “COVID op afdelingen in Albert Schweitzer ziekenhuis”

  1. De grootste kans om corona te krijgen heb je in verpleeg-, verzorging-, en ziekenhuizen. Zonder sociale kontrole van de inrichting, privacy weet je wel, lopen daar allerlei zzp’ers, stagelopers, en verpleegkundigen rond. Vandaag aan het bed van een kwetsbare zieke en de dag ervoor nog kontakt gehad met een onbekende in de sportschool of je hoestende en proestende kinderen thuis gehad. Dan zullen we het nog maar niet hebben over de stagelopers die in een vol klaslokaal elkaar aanhoesten. Vaccineren is natuurlijk ‘not done’ je bent tenslotte jong en hebt onkwetsbaar toch? Je moet eens proberen om zonder veiligheidsmiddelen en bescherming in sommige takken van industrie te werken. Binnen de kortste keren kun je je biezen pakken. Wat een rare wereld is de gezondheidszorg toch.

  2. Als ik opgenomen word bij u doe ik geen caronatest in het ziekenhuis dat u dat weet .test is niet verplicht dus dan kies ik wel voor een ander ziekenhuis.ik hoor graag van u wat het word

Plaats een reactie

*=Verplicht veld