Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Tulpenveld ‘Foto van het jaar 2019’ Jan Koppelaar Fotografie

SLIEDRECHT – Vrijdagavond 10 januari 2020 is de ‘Foto van het jaar 2019’ Jan Koppelaar Fotografie bekendgemaakt. In totaal stemden 56 personen op de foto’s. De gekozen foto is door Koppelaar gemaakt bij een tulpenveld in de omgeving van Dirksland. 

De foto is gemaakt in april 2019 bij de tulpenvelden nabij Dirksland en draagt de naam ‘Tulipfield’. De meerderheid van de bezoekers van Koppelaar zijn website kozen de foto. (Foto Jan Koppelaar Fotografie)

De week ervoor was Koppelaar al op de locatie geweest. “Maar toe viel de lucht wat tegen. De week erop ben ik teruggegaan werd ik getrakteerd op deze schitterende zonsondergang. De goudgele gloed geeft de foto net dat beetje extra. Landschappen worden daarom voornamelijk rondom zonsopkomst en zonsondergang gefotografeerd. Door het warme strijklicht van de laagstaande zon krijgt het landschap een schitterende sfeer”, zegt Koppelaar.

In de smaak
Vergeleken met vorig jaar hebben meer mensen gestemd. Al vrij snel bleek de ‘Foto van de maand april 2019’ erg in de smaak te vallen. Met in totaal 16 stemmen (28,6%) is de foto gekozen als ‘De foto van het jaar 2019’. De foto die als nummer twee eindigde was de ‘Foto van de maand november 2019’. Deze foto kreeg totaal 9 stemmen, wat neerkomt op 16,1%.

Gratis workshop
Bij het bekend worden van de ‘Foto van het jaar 2019’, is ook de winnaar van de gratis workshop gegeven door Jan Koppelaar Fotografie bekend geworden. De winnaar, Wilco Bos, is inmiddels op de hoogte gebracht. Hij krijgt een gratis twee uur durende  individuele workshop landschapsfotografie in Werelderfgoed Kinderdijk aangeboden door Jan Koppelaar Fotografie.

2021
Volgend jaar is er opnieuw de verkiezing ‘Foto van het jaar’. De bezoekers van de website maken dan wederom kans op een gratis workshop. Kun je niet zolang wachten, bekijk dan de workshops van Koppelaar en de mogelijkheden op de website van Jan Koppelaar Fotografie.

2 gedachten over “Tulpenveld ‘Foto van het jaar 2019’ Jan Koppelaar Fotografie”

  1. Grappig dat een winnaar -iemand die al zon prachtige foto maakt- een workshop krijgt om dit soort fotos te maken xD had de slechtste inzender meer aan gehad…

Plaats een reactie

*=Verplicht veld