Tulpen en hyacinten stralen pracht en praal uit

SLIEDRECHT – Iets meer zon en wat minder regen. Dat zou prettig zijn voor de bloembollen die ontluiken in de perken rond het monument, hoek Stationsweg / Rembrandtlaan. Ieder jaar weer een sierlijk gezicht en ieder jaar ontkomt onze fotograaf er niet aan om dat met de camera in zijn tas te passeren zonder een plaatje te schieten. Dat moet worden vastgelegd!

Statig staan de tulpen en hyacinten, verschillend van kleur en soort, samen met blauwe druifjes te bloeien. Hét teken dat het voorjaar echt is aangebroken. Nu nog iets zachter weer, want anders zijn ze snel weer uitgebloeid. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De vrolijkheid van de bloemen met een diversiteit aan kleuren staat in contrast met het herinneringsmonument. Bij dit monument vindt donderdag 4 mei 2023 de dodenherdenking plaats.

Geen naam!
Dat dit park met het monument na al die jaren nog altijd geen naam heeft, moet de gemeente Sliedrecht toch eens aanzetten tot nadenken. Noem het Het Herinneringsplantsoen, want hier staat het monument en bovendien loopt sinds september 2022 een bijzonder pad door dit plantsoen. 

1 gedachte over “Tulpen en hyacinten stralen pracht en praal uit”

  1. Herinner mij of herinner ons is misschien een idee voor de gemeente?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld