Anique Bakker valt op NK buiten prijzen, maar gaat wel in juni naar Ahoy Cup

ALKMAAR / SLIEDRECHT – Turnster Anique Bakker van omnisportvereniging Synergos is op het Nederlands Kampioenschep (NK) in Alkmaar als elfde geëindigd. Zaterdag 22 en zondag 23 april 2023 was daar de finale.

In sporthal De Meent in Alkmaar deed Anique Bakker mee aan de meerkamp. De 28 beste turnsters uit de tweede divisie stonden op de vloer. (Foto omnisportvereniging Synergos)

Mede door een mooie eerste plaats op de brug behaalde ze de elfde plaats. Synergos spreekt van ‘een mooie prestatie’.

Toestelfinale
Tijdens de halve finales konden de turnsters zich plaatsen voor een toestelfinale. Anique Bakker wist zich te plaatsen als finalist op het toestel balk en op dit onderdeel kwam zij op zondag in actie. Samen met de beste turnsters op dit onderdeel liet zij haar oefening aan de jury zien en daarmee behaalde ze tijdens deze finale de vijfde plaats.

Sportpaleis Ahoy
Mede door haar goede plaats in de ranking, opgeteld met de punten die ze behaalde tijdens deze finale, heeft Anique Bakker zich geplaats voor de Ahoy Cup. Dit evenement is zondag 25 juni 2023 in de arena van sportpaleis Ahoy in Rotterdam. In dat weekend turnen ook de beste eerste- en eredivisie turnsters zoals Sanne Wevers en Naomi Visser hun wedstrijden voor het NK turnen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld