Ivrietkoor Al Naharot maakt er muzikaal feest van in dijksynagoge

SLIEDRECHT – Zondagmiddag 23 april 2023 gaf het Ivrietkoor Al Naharot voor een redelijk gevulde zaal met belangstellenden een concert in de dijksynagoge aan de Rivierdijk. Het koor onder leiding van Doron Peper had voor de gelegenheid hun muzikale vriend Freek van Diest meegenomen met wie zij recent de muzikale bijdrage aan de Jom Hasjoa herdenking gaven.

Met veel enthousiasme zong het koor liederen zoals Baruch Haba, Ma Tovu, Bashana Haba’a en Erets Lahadam. (Foto Ronald Kitsz / stichting Dijksynagoge)

Droevig was het lied Anachnu Me’oto Hakfar dat ging over twee mensen die woonden in hetzelfde dorp, het dorp uit gingen om ter werken en er samen elke dag weer terugkeerden en elkaar ontmoetten. Tot op een dag zij in dat dorp elkaar niet meer konden ontmoeten, omdat ze afgescheiden waren door een hek. Verder bijdragen van de solisten Theo, Francies en Miriyam, meezingers zoals het Adon Olam en Yerushalayim Shel Zahav, en ten slotte het Al Kol Ele. 

2 gedachten over “Ivrietkoor Al Naharot maakt er muzikaal feest van in dijksynagoge”

  1. Even een kleine rectificatie:over de twee vrienden die alles samen deden in dit lied : zij gingen ook samen de oorlog in waarbij er zware gevechten waren waarbij de ene vriend niet meer thuis kwam en hij aan de andere kant van het hek kwam te liggen; op de begraafplaats…

Plaats een reactie

*=Verplicht veld