Lezing bij Historische Vereniging Sliedrecht over Jan Koopmans

SLIEDRECHT – De Historische Vereniging Sliedrecht organiseert donderdag 11 mei 2023 een lezing over Jan Koopmans, een verzetsheld van Sliedrechtse bodem. De lezing wordt gegeven door Ad den Besten, bekend als ondernemer en voormalig wethouder. Locatie is de aula van het Griendencollege aan de Prof. Kamerlingh Onneslaan 109, aanvang 19.30 uur (deur open om 19.00 uur)

Jan Koopmans, een geboren Sliedrechter die uitgroeide tot een verzetsheld tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit zijn Noorderkerk in Amsterdam.

Koopmans was predikant van de Nederlandse Hervormde Kerk. In 1945 kwam hij op 39-jarige leeftijd door een verdwaalde Duitse kogel om het leven. Jan Koopmans zal deze avond de hoofdrol spelen, maar wie weet komt de alom bekende kaasfamilie Den Besten ook nog aan bod. Leden hebben uiteraard gratis entree; niet leden betalen € 2.50. Je kunt zowel contant als per pin betalen. Besluit je op deze avond lid van de vereniging te worden, dan is ook de entree gratis. Consumpties zijn voor € 2,00 verkrijgbaar. 

1 gedachte over “Lezing bij Historische Vereniging Sliedrecht over Jan Koopmans”

  1. Een heel mooi voornemen om de heer Koopmans en de trieste geschiedenis zo te herdenken.

    Ik denk niet dat Ad den Besten hiervoor € 2.000 tot € 5.000 in rekening brengt of krijgt, zoals voor een lezing over het koningshuis. Maar ja, dat was een vriendendienst van iemand uit het college van B&W. Ons kent ons vanuit onze werkzame periode in Den Haag tenslotte.

    Complimenten voor dit initiatief Ad den Besten!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld