Merwede/Multiplaat wint kraker van Kinderdijk

SLIEDRECHT – Het tweede gedeelte van de veldkorfbalcompetitie begon zaterdag 22 april 2023. In deze sterke poule kan nog geen enkele ploeg goed loskomen. Tussen de #1 en #7 op de ranglijst was er een gat van slechts drie punten op de ranglijst. Ieder punt kan dus meetellen voor het kampioenschap/promotie. Merwede/Multiplaat mocht direct aantreden tegen het sterke Kinderdijk. Na een zenuwslopende wedstrijd, waarbij de ploegen flink aan elkaar gewaagd waren, trok de ploeg uit Sliedrecht aan het langste eind: 19-18.

Steven Bakker in een reboundduel. (Foto Bernadette Struijk)

De wedstrijd begon erg moeizaam van beide kanten. Beide ploegen gaven veel druk in de verdediging, waardoor de aanvallen van zowel Merwede/Multiplaat als Kinderdijk erg stroef verliepen in eerste paar minuten van de wedstrijd. Kinderdijk wist met een gemakkelijk gegeven strafworp uiteindelijk de score te openen. De thuisploeg wist vervolgens zelf ook snel de eerste score op het bord te noteren waarmee het de stand gelijk trok. Dat spelbeeld voltrok zich de gehele eerste helft waarbij Kinderdijk continue een voorsprong pakte van 1 à 2 doelpunten en Merwede/Multiplaat de score wist te repareren. Vlak voor rust wist Jeffrey van Son voor het eerst een voorsprong voor de thuisploeg aan te tekenen (11-10), waarmee het ook de rust in ging.

Spannend
Na rust wist Kinderdijk de score vrij snel weer recht te trekken (12-14). De rood-witte brigade van Arthyn Muller en Theo Struijk knokte zich weer naast Kinderdijk, waardoor er voor beide ploegen een spannend laatste kwartier aanbrak. Doelpunten vielen om en om waarbij Merwede/Multiplaat elke keer aan de goede kant van de score stond (19-18). Kinderdijk kreeg in de laatste paar minuten van de wedstrijd nog een aantal mogelijkheden om de score gelijk te trekken. De verdediging van Merwede/Multiplaat had de wedstrijd echter goed onder controle waardoor Kinderdijk niet meer tot een goede aanval kwam en de punten in Sliedrecht bleven. In een spannende wedstrijd doet Merwede/Multiplaat goede zaken voor de ranglijst. Zaterdag 13 mei 2023 gaat de competitie verder met een uitwedstrijd tegen Tjoba. Merwede/Multiplaat heeft daar wat recht te zetten na de 20-22 thuisnederlaag.