Tuinfeest Elektra 2024 gaat niet door

door Peter Donk
SLIEDRECHT – “Helaas moeten we mededelen dat het Tuinfeest dit jaar niet doorgaat. Wij vinden dit erg jammer”, bericht poppodium Elektra woensdagavond 8 mei 2024 op hun sociale media. De gemeente Sliedrecht betreurt het besluit.

Het Tuinfeest 2024 komt er niet bericht poppodium Elektra. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het poppodium Elektra bericht dat dit besluit is genomen, ondanks dat deze week de gesprekken zijn gestart met de gemeente Sliedrecht. “We hopen dat we in een constructieve samenwerking op korte termijn in ieder geval weer open kunnen in Elektra aan de Stationsweg om de jeugd en culturele activiteiten van SOJS weer vorm te gaan geven”, aldus het poppodium Elektra. 
 
Reactie gemeente
Donderdag 9 mei 2024 zegt wethouder Roelant Bijderwieden (VVD) van Gemeentelijk Vastgoed: “We vinden het jammer dat SOJS ervoor heeft gekozen om geen Tuinfeest te organiseren. Vorig jaar kon het Tuinfeest niet doorgaan vanwege de verbouwing. Als gemeente zien we graag dat SOJS een cultureel programma neerzet waar het Tuinfeest onderdeel van is.”

17 gedachten over “Tuinfeest Elektra 2024 gaat niet door”

 1. Bepaalde partijen in Sliedrecht hebben altijd gemeend hun opvattingen en moraal aan anderen op te leggen. De politiek van deze partijen wordt er door gedomineerd. SOJS en het zwembad (open op zondag) zijn maar twee voorbeelden die door deze, zich christelijk noemende, partijen tegengewerkt worden. Al decennia lang. Hoezo is er scheiding tussen ‘kerk’ en staat?

 2. SGP CU CDA geef eens antwoord op het tuinfeest of durft u niet wethouder?
  Doe uw mond eens open.
  (…)
  Maak voor een ander niet de dienst uit!

 3. ja voor de asielzoekers doen SGP EN CU alles.
  Dat levert geld op en voor eigen jeugd geen Tuinfeest.
  Schande. Ik ben zelf christen, maar stem echt geen SGP CDA CU.
  Ik stem Slydregt.NU, Jongeneel.

 4. De SGP moet eens stoppen met baasje spelen .de bijbel zegt alles is geoorloofd niet alles sticht.laat iedere burger zijn zondag in vullen.daar beslist de SGP niet over.zij houden de zondagsrust niks mis mee.maar leg andere bewoners geen juk op.

 5. Af en toe even iets van een herinnering plaatsen hoor Annemiek. Anders is het tegendat er weer verkiezingen zijn voor de gemeenteraad iedereen het al weer vergeten. Aan mij zal het in elkgeval niet liggen. Ik stem niet op CHU en SGP/CU.

 6. De mooie voorziening die er in Sliedrecht “was” voor de “jeugd”…..
  Vakkundig om zeep geholpen. Mensen die met plezier daar aan het werk waren haken af…. Jammer…..

 7. Alsof het aan de organisatoren van het Tuinfeest ligt dat het niet door gaat. Gemeente Sliedrecht heeft waarschuwing inkijk liever dat de jongeren gaan uitzwermen zodat er helemaal geen zicht meer op is met alle gevolgen van dien!?!

  Wat is er in Sliedrecht nog voor jongeren? Juist… Helemaal niets!!! Shame on you verantwoordelijken van gemeente Sliedrecht🙅‍♀️

 8. Laten we even niet vergeten welke partij/personen voor deze gang van zaken verantwoordelijk zijn:
  Cees Paas, wethouder SGP/CU in portefeuille sociaal domein en cultuur en
  Jan Pieter Verweij SGP/CU
  Deze partij kunnen wij wel aansprakelijk stellen voor al het leed wat nu aangebracht wordt aan m.n. de jongeren die nu geen plek hebben waar ze naartoe kunnen.
  Het is ook deze partij die de Bonkelaar om zeep heeft geholpen destijds.
  Laten wij er met z’n allen voor zorgen dat SOJS en poppodium Elektra blijft bestaan.
  Laatste gemeenteraadsverkiezing was de opkomst 57%.
  In 2026 kun je stemmen, stem ze weg.
  👊

 9. Bestuur en vrijwilliger van Elektra mag je straks alleen de wc schoonmaken, rommel van ander opruimen, koffie zetten en geklaag over te hoge huur bedragen van de ruimtes aanhoren. Verder mag je alleen aanhoren wat de beheer maatschappij jou gaat vertellen met op de achtergrond college die gaat bepalen wat ze wel of niet willen. Het is een keuze leuk vrijwilligerswerk of….. heel veel sterkte bestuur!

 10. Als de schuldigen hieraan nu in de glazen UFO gaan zitten die aan electra staat en wegvliegen, hebben we van hen geen last meer en hebben we het mooie aanzicht van het pand ook weer terug!

 11. Liever nu nog 1 x geen tuinfeest dan nu snel een tuinfeest met een wurgcontract.
  Roelant Bijderwieden moet zich net zoals de rest van het college en sommigen politieke partijen kapot schamen.
  Deze mensen komen hier niet vandaan en beseffen niet wat SOJS en Elektra voor de gemeenschap betekend.
  Nu, in dit stuk de schuld in de schoenen schuiven van SOJS, getuigd niet van goed bestuur!
  Het had nooit zover mogen komen. Het enige juiste wat jullie nu als bestuur kunnen doen is de sleutel teruggeven aan SOJS en popodium Elektra!

 12. De gemeente vind het jammer….dat komt niet erg geloofwaardig over na al het gedoe rondom Elektra… Ze zijn wel druk bezig het laatste groen rondom het pand te snoeien….die oude bomen waren nog een doorn in het oog van de kerk zeker….

 13. ‘We vinden het jammer dat SOJS ervoor heeft gekozen om geen Tuinfeest te organiseren’

  Hoe verwacht de gemeente dat deze vrijwilligers in een paar maanden een volledig festival opzetten?
  Na zo’n lange periode van onzekerheid, en het pand niet te mogen gebruiken.

  Wat een onzin
  En ontzettend lullig om dit in de schoenen van die lieve mensen te schuiven

  We vinden het jammer dat SOJS niet op tijd de mogelijkheid, of de middelen, heeft gekregen om het Tuinfeest te organiseren.

 14. De gemeente maak alles kapot voor de jeugd, en dan maar klagen dat ze hier en daar de boel vernielen, de gemeente maakt ook voor de inwoners er een zootje van.

 15. typisch gemeente sliedrecht
  niets voor de jeugd
  stel dat ze fun hebben kan toch niet

Plaats een reactie

*=Verplicht veld