Gemeente zet even ‘rem’ op nieuwe samenkomst over watertorenterrein

door Peter Donk
SNEEK / SLIEDRECHT – AA-Planadvies, adviseur bij het project Watertorenterrein en projectmanagement Watertoren B.V.  laat woensdag 8 mei 2024 in een nieuwsbrief aan alle omwonenden en andere belangstellenden weten dat een geplande nieuwe participatiebijeenkomst nog even niet doorgaat.

Het terrein met de voormalige watertoren aan de Merwede. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

“Zoals gezegd in het laatste participatie gesprek, willen we over verschillende onderwerpen opnieuw bij elkaar komen. De gemeente heeft ons in maart gevraagd om daar even mee te wachten, omdat zij nog druk bezig zijn met de vergunningaanvraag, die we in december hebben ingediend”, stelt AA-Planadvies uit Sneek.

Tekst gaat verder onder foto.

Net voor de Kerstdagen 2023 is de vergunningaanvraag ingediend voor het afwijken van het bestemmingsplan. (Animatiefoto West8)

Adviezen gevraagd
Gert Schouwstra, eigenaar van AA-Planadvies en Hanieh Alesaeidi, projectleider Watertorenterrein, berichten verder: “De gemeente heeft ons een aantal verhelderingsvragen gesteld en die hebben we beantwoord. We wachten nu op een reactie van de gemeente. Ook heeft de gemeente adviezen gevraagd bij de provincie, Rijkswaterstaat, de omgevingsdienst en het waterschap. Zodra we meer weten zullen we weer gaan beginnen met de participatiebijeenkomsten.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld