Top 2000-dienst maakt weer veel indruk

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Voor de derde achtereenvolgende keer is vrijdagavond 29 december 2017 de Top 2000-dienst gehouden in de Gereformeerde Kerk aan de Middeldiepstraat. Het thema van de dienst was ‘Superhero?’
 
De dienst werd geleid door ds. Joost Schelling. De voormalig predikant van de Gereformeerde Kerk staat nu in Woerden-Zegveld. Muzikale medewerking werd verleend door de Gospelrock- en praiseband Exodus uit Sliedrecht. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
 
Het rijkelijk toegestroomde publiek kon genieten van nummers met een bijzondere lading uit de Top 2000. Nummers, die we al jarenlang horen, maar als je je in de teksten verdiept, kom je erachter dat bepaalde nummers toch een link hebben met ‘geloven’. Nummers als: ‘Feel’ (Robbie Williams), ‘It’s a long way there’ (Little River Band), ‘Jesus He knows me’ (Genesis), ‘Hallelujah’ (Leonard Cohen), ‘True Colors’ (Cyndi Lauper). Bij het nummer ‘Ain’t got no/I got life’ van Nina Simone kwam het publiek op een dusdanige manier in beweging, dat de vloer (boven) merkbaar trilde.
 
Kaars geliefden
De nummers werden aan elkaar gepraat door Joost Schelling, die – naast een korte schriftlezing en uitleg over Mozes – nog een aantal ‘superhelden’ de revue liet passeren: Abraham, Lucky Luke en Dietrich Bonhoeffer. Bijna aan het eind van de dienst was er een bijzonder moment ingeruimd om een kaars aan te steken voor geliefden, die worden gemist, of voor geliefden, waar men zich zorgen om maakt. Een indrukwekkend moment, waarvan dankbaar gebruik werd gemaakt. Tijdens het kaarsen aansteken werd het nummer ‘Mag ik dan bij jou?’ van Claudia de Breij ten gehore gebracht. Het vele repeteren en de uiteindelijke uitvoering van de band miste zijn uitwerking niet, een welgemeend luid applaus vormde een mooie beloning.
 
Collecte en napraten
Bij de uitgang was een collecte om dit soort bijzondere diensten te kunnen blijven organiseren. Ook was er gelegenheid om na afloop na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Voor Joost Schelling voelde deze dienst weer als ‘een beetje thuiskomen’.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld