Tijdelijk Noodfonds Energie 2024 voor huishoudens met laag inkomen

SLIEDRECHT – Tot uiterlijk zondag 31 maart 2024 kan er een aanvraag worden gedaan voor het Tijdelijk Noodfonds Energie 2024. Dit fonds is er voor huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening. Uitsluitend inwoners van Sliedrecht kunnen reageren. Het helpt je om energieschulden te voorkomen.

Het Tijdelijk Noodfonds Energie 2024 geeft huishoudens steun bij een deel van de energierekening.

Er wordt gekeken naar de energierekening voor gas en elektriciteit en naar het (gezamenlijk) inkomen van de volwassenen in een huishouden. Als het verschil te groot is, verlaagt jouw energieleverancier een deel van de energierekening voor een periode van zes maanden.

Inkomen
Huishoudens met een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum (ook voor zzp-ers) en een eigen contract bij een energieleverancier hebben van 8%-10% van het (gezamenlijk) bruto-inkomen kunnen een beroep doen op dit fonds. Dat betekent dat het bruto maandinkomen maximaal € 3.200.- is voor alleenstaanden of € 4.480,- wanneer je samenwoont. Dat is inclusief 8% vakantiegeld.

Aanvraag
Hier online kan je een situatiecheck doen, evenals een aanvraag voor het Tijdelijk Noodfonds Energie. Uitsluitend inwoners van Sliedrecht kunnen reageren. Voor hulp bij het aanvragen van het noodfonds mag je contact opnemen met Het Bonkelaarhuis, tel. 0184-420539.

12 gedachten over “Tijdelijk Noodfonds Energie 2024 voor huishoudens met laag inkomen”

 1. Hallo is dit nu echt alleen maar bestemd voor de mensen in Sliedrecht?
  Ik woon in een andere plaats .
  En in een eengezinswoning
  Nu is mijn vraag als chronische ziekte wat ik heb
  En ik niet in de kou kan zitten !!
  Dan verkrampt mijn lichaam wat heelveel pijn doet
  En daarbij ik loop al hele dagen met pijn
  Dit is echt niet fijn voor niemand is zoveel pijn niet leuk
  Ik heb nu al maanden binnen gezeten omdat ik door de kou echt niet naar buiten kan
  Ik kan wel zeggen dat de muren op mij afkomen
  En zo met mij veel meer mensen die chronisch ziek zijn

 2. Gaat nergens over!!!!
  20 min over gedaan om in te vullen…klopt de code via sms niet
  Ben er maar mee gestopt. Daarna nog eens de code gecheckt.
  Het was goed maar werd door de site niet geaccepteerd!!
  Wat is dit nu weer

 3. Het in vullen vind ik heel erg ingewikkeld.was mij ook niet gelukt mijn man van 84 jaar kan mij door zijn demensie ook niet meer helpen.jammer dat ze het niet wat eenvoudiger maken voor de mensen.

 4. Ik heb het zelf proberen in te vullen want ik heb er recht op..maar t is zo ingewikkeld…waarom moet het zo moeilijk gemaakt worden?

 5. Het is erg ingewikkeld met elke keer de Digid code invullen ,net snel genoeg kwartier weer wachten etc ,en al die gegevens van bruto loon oog bruto AOW enzo .kan het niet simpeler ??????

 6. Ik heb ook stadsverwarming en mijn verhuurder die alles gaat verkopen houdt het geld wat voor huurders bestemd is vast voor eindafrekening zodat ze zeker zijn dat zij hun geld hebben wij zijn nog maar aan het wachten en zitten in de kou

 7. Er vallen sowieso een hoop mensen buiten deze regeling. Iedereen met blokverwarming en/of blokenergie. Je mag namelijk alleen een aanvraag doen voor het noodfonds energie als je een eigen aansluiting hebt. En juist in heel veel sociale huurwoningen (dus mensen met een laag inkomen) heb je blokverwarming/blokenergie.
  Als je dan ook nog de pech hebt dat je net iets boven de grens zit waarop je recht had op energietoeslag, dan heb je nog amper tot niets aan energiesteun gehad. Het geld van de Tijdelijke Tegemoetkoming Blokverwarming staat namelijk nog steeds op de rekeningen van de verhuurders en de VVE’s. Daar is nog geen cent van uitbetaald aan de bewoners in het overgrote deel van de gevallen als het niet in alle gevallen is.

 8. Ja en dat er bij… voor een aanvraag is een Digi D nodig.
  Zou gewoon zonder moeten kunnen worden aangevraagd.

 9. Het is zo moeilijk gemaakt dat ik denk dat heel veel mensen het niet kunnen invullen.

 10. Gek eigenlijk, dat besparen zo niet loont. Wij doen super zuinig met energie dus vallen onder de grens, maar kost ons nog steeds zat. Zouden we meer verbruiken zouden we daar dus subsidie voor kunnen krijgen. Krom. Waarom geen vast X bedrag tot een bepaald inkomen?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld