Tientallen bekeuringen voor bestuurders met te snelle scooter

SLIEDRECHT – Ze konden te hard rijden met hun scooter en dat werd hen niet in dank afgenomen door de politie. De bestuurders van de gemotoriseerde tweewielers waren vrijdagmiddag 5 juli 2019 op de verkeerde plaats en op het verkeerde tijdstip, want ze reden zich in een scootercontrole nabij station Baanhoek-West. Tientallen scooterbestuurders kregen een boete, omdat hun voertuig harder kon rijden dan toegestaan.

De scooters gingen op de testbank. Bestuurders werden na de test met de scooter bij overtreding aan de kant gezet en bekeurd. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Volgens de politie was de controle ingegeven na verschillende meldingen van scooteroverlast.

Tekst gaat verder verder onder tweet.

Enkele uren hielden bijna vijftien agenten (te voet, met de auto en motor) samen met twee medewerkers van Bureau Halt en handhaving de controle. Agenten waren afkomstig van de eenheid Politie Rotterdam en van de politieopleiding. Snelheid was het voornaamste waarop werd gelet, maar uiteraard ook op het verkeersgedrag en eventueel gebruik van de mobiele telefoon. Niemand is doorverwezen naar Bureau Halt. 

6 gedachten over “Tientallen bekeuringen voor bestuurders met te snelle scooter”

  1. Het is maar net waar je prioriteiten liggen he?
    Pc hoofdstraat is een racebaan en daar zie je ze niet. Moet er eerst iemand doodgereden worden?
    Meestal.zo he?

  2. Hebben ze niks beter doen, de politie. Over de hele wereld mag je brommer 75 km per uur alleen in Nederland wordt je brommer aangepast volgens de Nederlandse wetgeving, 45 km per uur. ja, wat is het probleem? Als voor je zelf je brommer opvoert, zie ik het probleem niet. Zelf rij ik 120 km per uur. Wie heeft er last van? Niemand! Ze moeten met andere dingen zo opletten. Hebben ze daar zo lang voor op school gezeten om een brommer op de rollerbank te zetten. Normaal zie je ze niet.

  3. De politie moet nog harder optreden tegen de scooter die harder rijden dan 50 km inplaats van 25 km en die zonder helm rijden. Ook met gsm die zijn gevaar in het verkeer. Hoger boete zou misschien een oplossing zijn, meestal zijn de slachtoffers die erger aan toe zijn dan de veroorzaker.

  4. Lik op stuk is beste beleid.
    Gedogen werkt niet.
    Meer doen , dit soort acties.

  5. Erg triest weer!
    Het is vaak ook gewoon veilig in het verkeer dat ze iets harder lopen voor het snelheids verschil
    Een boete geven voor afslaan zonder richting aan te geven is ook erg triest!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld