Japans restaurant Oishi Fusion

Met fraaie aanbouw is Sliedrechts Museum klaar voor toekomst

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Om de nieuwbouw is veel te doen geweest de afgelopen jaren. Maar daar werd vrijdagmiddag 5 juli 2019 bij de heropening niet meer op teruggekomen. Vrijdagmiddag 5 juli 2019 was het feest! Burgemeester Bram van Hemmen (CDA) heropende het Sliedrechts Museum aan de Kerkbuurt na een ingrijpende verbouwing.
 
Burgemeester Bram van Hemmen gaat met hulp van voorzitter Ad van Willigen ‘door het lint’. Het doorknippen van het lint met ‘een historische schaar’ blijkt niet echt makkelijk. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
 
Voorzitter Ad van Willigen van het Sliedrechts Museum hield een korte inleiding om vervolgens het woord te geven aan Gerrit van Dijk namens Stichting Vrienden van het Sliedrechts Museum. Vervolgens sprak Zwanie Erkelens namens de Genealogische Vereniging De Stamboom. Zij had de eer om het museum een gerestaureerd schilderij met daarop Pieter Visser (1798 – 1868) aan te bieden. Visser was van 1851 tot 1868 wethouder van Sliedrecht. Daarna voerde burgemeester Bram van Hemmen het woord, die na zijn toespraak de officiële (her)openingshandeling verrichtte.  
 
Tekst gaat verder onder tweet.

Interactieve tentoonstelling
Na de viering van het 950-jarig bestaan van Sliedrecht in 2015 ontstond de wens om deze lange geschiedenis een vaste plaats te geven in het museum. Op eigentijdse wijze is de ‘Tijdlijn van Sliedrecht’ op interactieve manier vormgegeven. Met behulp van beeldschermen en telefoons worden bezoekers stapsgewijs meegenomen in de ontwikkeling van het dorp Sliedrecht, verdeeld in vijf periodes tussen het jaar 1000 en heden. De raadzaal van het museum is in oude luister hersteld, bijzonder geschikt als trouwlocatie. In de nieuwe expositieruimte heeft de Historische Vereniging zowel op papier als interactief digitaal een interessante tentoonstelling over de historische bebouwing van de dijk van wijk A tot en met wijk D.
 
Open dag
Zaterdag 6 juli 2019 is het museum van 11.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk voor het publiek. Dan is het open dag! Het vernieuwde museum kan tot in alle hoeken worden bekeken. De Stamboom geeft inzicht in het werk van hun genealogische vereniging. Stamboomonderzoek is heel populair. Je kan er met vragen terecht. Het museum presenteert het rapport dat is gemaakt naar aanleiding van het archeologisch onderzoek vóór de start van de werkzaamheden van de nieuwbouw. Er zijn veel foto’s en verrassende bodemvondsten te zien.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld